Asgari Ücret Tespit Komisyonu 1. toplantısı bugün saat kaçta ne zaman toplanacak?

Milyonlarca çalışanın 2023 yılında girecek olan maaş tutarını belirleyecek olan asgari ücret tespit komisyonu 1. toplantısı için geri sayım başladı. Asgari ücret tespit komisyonu toplantısı bugün saat kaçta ne zaman sorusu için resmi açıklama geldi.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu 1. toplantısı bugün saat kaçta ne zaman toplanacak?

7 milyon asgari ücretli çalışan ile maaşları asgari ücrete gelen zam oranında zamlanacak olan milyonlarca çalışanın kaderini belirleyecek olan 1. asgari ücret tespit komisyonu toplantısı için geri sayım başladı. Çalışanların Ocak ayında alacakları maaş zammını belirleyecek olan komisyon toplam 3 toplantı yapacak. 

Bu toplantıların ardından ise asgari ücrete yapılacak olan zam oranı belirlenecek. Yapılacak olan resmi zam oranının yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması ve düzenlenecek olan basın toplantısı ile kamuoyuna duyuracak. Toplantıda alınacak olan karar ile belirlenen zam oranının üzerine Cumhurbaşkanı jesti ile refah payının eklenmesi bekleniyor. 

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU 1. TOPLANTISI BUGÜN SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Milyonlarca işçinin kaderini belirleyecek olan asgari ücret tespit komisyonu için bugün ilk toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yapılacak. Birinci toplantıda bakanlığın zam görüşmesi öncesi 81 il genelinde yaptırmış olduğu anketin sonuçları açıklanacak. Dün yapılan haberlerde bu rakam basına sızdırılmıştı. 

 Bakanlığın ev sahipliğindeki kritik toplantının 7 Aralık 2022 Çarşamba günü yani bugün saat 14:00 itibari ile başlayacağı belirtildi. Görüşmede bakanlık tarafından yapılan anket çalışması ile sahada belirlenen asgari ücret Ocak zammı beklentisi masaya sunulacak. İşçi ve işveren sendikaları tarafından bugün rakam açıklanıp açıklanmayacağı ise merak konusu oldu. Rakamların açıklanması durumunda hızlandırılmış 3 toplantı ile rakamın 15 Aralık tarihine kalmadan ilan edilebileceği belirtiliyor.