Asgari ücret zammında işverenlerden taksit talebi! Ocak zammı iki taksite mi bölünecek?

Asgari ücret zammında gündeme taksit formülünün geldiği iddia edildi. Ünlü ekonomist Şeref Oğuz işverenlerin çok tartışma yaratacak asgari ücret önerisini açıkladı.
Asgari ücret zammında işverenlerden taksit talebi! Ocak zammı iki taksite mi bölünecek?

Asgari ücret zammı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 7 Aralık 2022 çarşamba günü yapacak. Bu toplantıda asgari ücret zammına dair taraflar ilk beklentilerini ve kırmızı çizgilerini ortaya koyacaklar. Milyonları etkileyecek olan asgari ücret zammı ile alakalı olarak bugüne kadar çok çeşitli hesaplamalar yapıldı. Ancak en doğru hesaplama Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda yapılacak.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI ANKET SONUÇLARINI MASAYA KOYACAK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üzerinde görüşeceği ilk veri Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan anket çalışmasının sonuçları olacak. Çalışma Bakanlığı akademik bir yöntemler işçilerle, işverenlerle ve vatandaşlarla birebir görüşmeler yaparak asgari ücret zammı beklentilerine dair bir anket çalışması hazırladı. Bu anket sonuçları pazarlıkları şekillendirecek. Taraflar bu şekilde asgari ücret zammı pazarlıklarına başlayacaklar.

ASGARİ ÜCRETTE TAKSİT DÖNEMİ!

Asgari ücret zammı ile alakalı olarak bugüne kadar çok farklı iddialar gündeme getirildi. Ancak son olarak ünlü ekonomist Şeref Oğuz’un iddiası çok dikkat çekti. İşverenlerin asgari ücrette taksit taleplerinin olduğunu açıklayan şeref Oğuz milyonlarca asgari ücretliyi endişelendirdi. Geçim sıkıntısı yaşayan asgari ücretliler bir de işverenlerin taksin önerisi ile neye uğradıklarını şaşırdılar.

İşverenlerin asgari ücrete bir anda yüksek zam yapılmasını istemediklerini söyleyen Şeref Oğuz, “İşverenin önerisi gayet açık. Bir anda asgari ücrete zam yapılmasın istiyorlar. Mayıs veya Nisan ayı gibi zam yapalım işçi çıkartmayalım önerisinde bulunuyorlar. İşverenler mevcut maliyetlerin üzerine bir de asgari ücret için ek maliyeti istemiyorlar. Yani asgari ücretliyi korurken, asgari ücretin maliyetinden de kendilerinin korunmasını talep ediyorlar.” dedi.

ASGARİ ÜCRETTE SON SÖZÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SÖYLEYECEK

Asgari ücret zammına dair miktar açıklaması da yapan Şeref Oğuz, “Asgari ücret zammı konusunda enflasyon kritik bir veri haline geldi. Baz etkisi filan enflasyon yüzde 65’e dahi düşse asgari ücreti 9.000 TL’ye çıkarma zorunluluğu ortaya çıkacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda söz verdi. Asgari ücret zammı için yüzde 40, yüzde 50 tartışmaları yapılıyor ama son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söyleyeceğini herkes biliyor.” ifadelerini kullandı.