Asgari ücrete saatler kala Erdoğan'ın açıklayacağı rakamı sızdırdılar bu rakam doğruysa yüzler güler

Asgari ücret tespit komisyonu 3. toplantı tarihi gelirken toplantının saati yaklaşırken yeni kulis haberleri gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak Ocak 2023 asgari ücret zammı için yeni tahminler gelirken rakam yükseldi!
Asgari ücrete saatler kala Erdoğan'ın açıklayacağı rakamı sızdırdılar bu rakam doğruysa yüzler güler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak olan 2023 asgari ücret maaşı için geri sayım başlarken gözler bugün yapılacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. Toplantı saatine çevrilmişti. Milyonlarca çalışanın 2023 senesinin en az ilk 6 ayında alacağı maaşı belirleyecek olan asgari ücret maaşı için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak olan açıklamaya çevrildi. 

Asgari ücret maaşının belirleneceği kritik saat 14:00 itibari ile başlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde son kez işçi ve işveren sendikaları bir araya gelecek. İşçiler bu toplantıda rakamlarını açıklarken patronlar da kendi tekliflerini masaya sürecekler. Rakamlar üzerinde yapılan pazarlık ile 2023 senesinde uygulanacak olan asgari ücret maaşı için son sözü ise Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek. 

ASGARİ ÜCRETİN KAÇ TL OLACAĞI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Asgari ücret tespit komisyonu toplantısı bugün saat 14:00 itibari ile başlayacak. Komisyonun yapacağı görüşmeler ve uzlaşma sürecine bağlı olarak alınan karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Temmuz ayında olduğu gibi komisyonun aldığı kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunması, Beştepe'de heyeti kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise rakamı kendisinin açıklaması bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan günlük programı içerisinde bugün saat 14:00 itibari ile Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı görülürken asgari ücretin bu toplantının sona ermesinin ardından en geç 18:00'e kadar açıklanması bekleniyor. 

2023 ASGARİ ÜCRET ZAMMI TAHMİNİ KAÇ TL, EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK ZAM BEKLENTİSİ NE KADAR?

Asgari ücret maaşı için rakamlar adeta havada uçuşurken Ankara kulislerinde rakam bu sabah bir kere daha değişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği yüksek zam sözünü tutmak adına rakamı 9 bin TL olarak açıklayacağı yönünde kulis haberleri gelmeye başladı. Daha önce 8 bin ile 8 bin 250 TL arasında beklenen rakam an itibari ile gelen yeni kulis haberleri sonrasında yükselen enflasyon da göz önüne alınarak 8 bin 500 TL ile 9 bin TL arasında bir noktaya taşındı.