Asgari ücrete zam iddiası! Canlı yayında yeni asgari ücreti açıkladı!

Asgari ücretin kaç TL olacağı oldukça merak ediliyor. Bu konuda çeşitli iddialar gündeme getiriliyor. Asgari ücret için hükümetin belirlediği rakamı iddia olarak dile getiren gazeteciler arasına Fatih Portakal da katıldı.
Asgari ücrete zam iddiası! Canlı yayında yeni asgari ücreti açıkladı!

Asgari ücrete yapılacak olan Temmuz ara zammına dair kamuoyunda çeşitli değerlendirmeler yapılmaya devam ediliyor. Asgari ücrete ara zam kararını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimlerden çok önce açıklamıştı. Şimdi ise ara zammın ne kadar olacağına dair kamuoyunda değerlendirmeler yapılıyor. Asgari ücret zammı ile alakalı son gelişmeler nelerdir?

500 DOLAR KRİTERİ RAFA MI KALKTI?

Asgari ücret ile alakalı olarak en dikkat çekici değerlendirmeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı görevindeyken Vedat Bilgin yapmış ve asgari ücretin 500 dolar seviyesinde olması gerektiğini söylemişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Vedat Işıkhan’ın atanmasıyla beraber 500 dolar kriteri de rafa kalkmış oldu. Vedat Işıkhan’ın asgari ücret hakkında ne düşündüğüne dair kamuoyuna yansıyan yeni bir bulunmuyor.

ASGARİ ÜCRETE KOMİSYON KARAR VERECEK!

Asgari ücrete yapılacak olan zamma Asgari Ücret Tespit Komisyonu karar veriyor ama bu komisyondan çıkacak rakamı Çalışma Bakanlığı’nı temsil eden 5 üye yönlendiriyor. Yani hükümetin istemeyeceği bir rakamın o komisyondan çıkma ihtimali yok. Hatta işçi temsilcilerinin önerdiği bir rakamın da komisyondan çıkma ihtimali bulunmuyor. Bundan dolayı hükümetin asgari ücret tavrı belirlenecek zam rakamı için çok önemli oluyor.

FATİH PORTAKAL AÇIKLADI!

Asgari ücret zammı ile alakalı olarak kamuoyunda çok çeşitli iddialar yer alıyor. Bu iddialar gazeteciler tarafından dile getiriliyor. Son olarak asgari ücret iddiasında bulunan isim gazeteci ve haber spikeri Fatih Portakal oldu. Sözcü TV’de ana haber bültenini sunan Fatih Portakal asgari ücrete dair çok çarpıcı bir iddiada bulunarak Temmuz ayında asgari ücretin kaç TL olacağını söyledi.

Asgari ücret zammına ilişkin iddiasını açıklayan Fatih Portakal, “Hükümet asgari ücret zammı için bir rakam belirledi ve bu rakamın 11.500 TL olduğunu söyleyebilirim. Asgari ücret zammının ne kadar olacağına dair tartışmalar sürüyor ama hükümetin 11.500 TL olarak zam rakamı belirlediği kuvvetli bir iddia haline geldi. Asgari ücrete zam yapılması durumunda işverenin de yükü artacak. Bu konuda da hükümetin sürpriz bir çalışma yaptığı söyleniliyor. Buna göre asgari ücrete yapılacak zammın maliyeti tamamen işverene bırakılmayacak. Bu konuda işverenlere kolaylık sağlanacak.” dedi.