BAE Türkiye'de Yatırım İçin 10 Milyar Dolarlık Bütçe Ayırdı

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında yeni bir dönem başladı. İki ülke arasında ekonomik iş birliğine ağırlık verilmesi sonrasında BAE, Türkiye'deki yatırımlar için 10 milyar dolar bütçe ayırdı.
BAE Türkiye'de Yatırım İçin 10 Milyar Dolarlık Bütçe Ayırdı

Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye arasında iki ülke liderlerinin karşılıklı ziyaretlerinde atılan adımlardan sonra ekonomik iş birliğine ağırlık verildi. İki ülke arasında yatırım çalıştayı da düzenlendi. Düzenlenen yatırım çalıştayında, sanayi, enerji, petrokimya, savunma, gıda, otomotiv, havacılık sektörlerine ilişkin iş birlikleri değerlendirildi. İki ülke arasındaki çalıştay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde yapıldı.

BAE İLE TÜRKİYE ARASINDA YATIRIM ÇALIŞTAYI

İki ülke arasında gerçekleştirilen iş birliği çalıştayında Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ile Bakan yardımcıları Hasan Büyükdede ve Mehmet Fatih Kacır ile iş insanları katıldı. BAE heyetinde ise Sanayi ve İleri Teknoloji Bakanı Sultan Ahmed Al Jaber, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Thani Al Zeyoudi, Halk Eğitimi ve İleri Teknolojiden Sorumlu Devlet Bakanı Sarah Al Amiri ile ülkenin önde gelen yatırım fonları ve şirketlerinin yöneticileri bir araya geldi.

BAE Türkiye'de Yatırım İçin 10 Milyar Dolarlık Bütçe Ayırdı

TÜRKİYE BAE İLİŞKİLERİ KARŞILIKLI OLARAK ARTACAK

Çalıştayın sona ermesinin ardından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, toplantının detaylarını paylaştı. Görüşmelerin her iki ülke açısından da önemli olduğunu vurgulayan Gültepe "Çalıştaya Türkiye'den katılan çok sektör var. Onların tarafından da ağırlıklı enerji ve dijitalleşme konularında daha fazla iş yapma ve yatırım yapma noktalarında görüşmeler yapıldı. Her sektör kendini anlattı, iş birlikleri ele alındı. Özellikle BAE Bakanı bundan sonraki yatırım ve çalışmalarda çok daha iyi iş birliği yapacağını, bu toplantıları rutin haline getireceklerini aktardı. Türkiye ile BAE'nin ilişkilerinin karşılıklı artacağı ve ihracat hacminin, karşılıklı alım ve satımların daha yukarı çıkma noktasında iş birliği yapıldı. Bundan sonra bu çalıştaylar devam ederse, şu anda 5-5,5 milyar dolar olan ihracatımızı 10 milyar dolara çıkarmamak elde değil." ifadelerini kullandı.

BAE Türkiye'de Yatırım İçin 10 Milyar Dolarlık Bütçe Ayırdı

TÜRKİYE'YE 10 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM BÜTÇESİ

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar da çalıştaya ilişkin açıklamasında, BAE Bakanı'nın 10 milyar dolarlık yatırım için bütçe ayırdıklarını söylediğini, değişik sektörler ile ilgilendiklerini ve ilerleyen zamanlarda bazı fırsatların ortaya çıkacağını düşündüğünü aktardı.