Bakan açıkladı! Destek ödemeleri hesaplara yatıyor, Ziraat Bankası'ndan çekilecek!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci destek ödemelerinin hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatacağını açıkladı. Çiftçilerin hesaplarına bugün 197 Milyon 283 Bin TL destek ödemesi yatacak.
Bakan açıkladı! Destek ödemeleri hesaplara yatıyor, Ziraat Bankası'ndan çekilecek!

Türkiye’de tarım politikaları gereği devlet üretim yapan çiftçileri desteklemeye devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarımsal destekleme ödemeleri ile alakalı olarak yeni bir açıklama yaptı. Tarım ve Orman Bakanlığı yılın belirli dönemlerinde üretim yapılan ürüne göre çiftçilere destekleme ödemesi yapıyor. Destekleme ödemesi salan çiftçiler bu gelirlerle üretim aşamasında ortaya çıkan giderlerini karşılıyorlar.

DESTEK ÖDEMELERİ AÇIKLAMASI

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci merakla beklenen destekleme ödemelerine dair bir açıklama yaparak, “Çiftçilerimizin hesaplarına bugün 197 Milyon 283 Bin TL tutarında destekleme ödemesi paralarını aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun. Devletimiz üretim yapan çiftçimizin yanında olmaya devam ediyor.” dedi.

HANGİ ÖDEMELER YAPILACAK?

Hangi çiftçilerin destek ödemeleri alacaklarına dair de bilgiler veren Bakan Vahit Kirişçi, “Hububat Baklagil – Dane Mısır Desteği olarak 48 Milyon 992 Bin 707 TL, Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteği olarak 48 Milyon 485 Bin 363 TL, Yağlı Tohumlu Bitkiler Desteği olarak 43 Milyon 28 Bin 44 TL, Lisanslı Depoculuk Desteği olarak 36 Milyon 503 Bin 165 TL, Sertifikalı Tohum Üretim Desteği olarak 18 Milyon 942 Bin 163 TL, Hayvan Gen kaynakları Desteği olarak 717 Bin TL ve Mazot ve Gübre Desteği olarak 614 Bin 708 TL ödeme yapılacaktır.” dedi.

PARALAR ZİRAAT BANKASI'NDAN ÇEKİLECEK!

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan tarımsal destekleme ödemesi alan vatandaşlar daha önce tarımsal destekleme sistemine bildirmiş oldukları Ziraat Bankası hesapları üzerinden paralarını çekebilecekler. Bugün yatacak olan destekleme ödemelerini vatandaşlar bu akşamdan itibaren tahsil etmeye başlayacaklar. Tarımsal destekleme ödemeleri genellikle saat 18:00’dan sonra hesaplara aktarılıyor.