Bakan açıkladı, destek ödemeleri Ziraat Bankası hesaplarına yatıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci bir açıklama yaparak çiftçilerin destek ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlanacağını duyurdu. Bu kapsamda çiftçilere toplamda 972 Milyon TL ödeme yapılacak.
Bakan açıkladı, destek ödemeleri Ziraat Bankası hesaplarına yatıyor!

Çiftçilerin üretime devam etmeleri devlet tarafından çeşitli ödemelerle destekleniyor. Bu konuda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere çok sayıda destek ödemesi yapılıyor. Çiftçi Kayıt Sistemi’nde kayıtlı olan çiftçiler bu ödemelerden yararlanabiliyorlar. Çiftçilere yapılan destek ödemeleri ise yıl içerisinde belirli ürün gruplarına göre farklı farklı ödeniyor.

ÇİFTÇİLERİN DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIYOR!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından bugün bir açıklama yapılarak çiftçi destek ödemelerine dair yeni bilgilendirmede bulunuldu. Bakan Vahit Kirişci bazı çiftçilerin destek ödemelerinin bugün hesaplara yatacağını duyurdu. Bu kapsamda çiftçilerin hesaplarına toplamda 972 Milyon 333 Bin TL ödeme yapılacak.

Çiftçi destek ödemelerine dair bir açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “972 Milyon 333 Bin TL tutarındaki tarımsal destek ödemelerini bugün çiftçilerimizin banka hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Çiftçilerimiz ürettikçe devlet onların yanında yer alacaktır.” dedi.

HANGİ ÖDEMELER YAPILACAK?

Bugün hangi çiftçilere destek ödemesi yapılacağı da belli oldu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin verdiği bilgilere göre hububat, baklagil ve dane mısır üretimi yapan çiftçilere 956 Milyon 455 Bin 159 TL tutarında tarımsal destek ödemesi yapılacak. Ayrıca kırsal kalkınma yatırımları kapsamında da 133 Milyon 743 Bin 300 TL ödeme hesaplarda olacak. Sertifikalı tohum üretimi için ise bugün yine 2 Milyon 134 Bin 538 TL’lik destek verilecek.

Öte yandan diğer tarım ürünleri ile alakalı destek ödemelerine dair planlama Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılıyor. Tüm bu destek ödemeleri çiftçilerin Ziraat bankası hesaplarına yatırılıyor.