Bakan Bilgin son dakika duyurdu! O kişilerin maaşına 5.250 TL zam geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklaması ile 2023 gazi maaşı için rekor zam yaptıklarını duyurdu!
Bakan Bilgin son dakika duyurdu! O kişilerin maaşına 5.250 TL zam geldi

Bakan Bilgin son dakika duyurdu! O kişilerin maaşına 5.250 TL zam geldi - Son olarak en düşük emekli maaşına zam müjdesi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklaması ile 2023 gazi maaşı için rekor zam yaptıklarını duyurdu. 

Seçim öncesi memur maaşı ve asgari ücrete yönelik zam müjdesi beklenmeye devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Meclis'e sunduğumuz çalışmayla; Gazilerimize ödenen aylıkları asgari ücret düzeyine çıkarıyoruz. Düzenlememizle Gazilerimiz arasındaki aylık farklılıklarını da ortadan kaldırıyoruz" diyerek gazi maaşlarına zam yapılacağını ifade etti. 

GAZİ MAAŞI 2023 NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamasında "Meclis'e sunduğumuz çalışmayla; Gazilerimize ödenen aylıkları asgari ücret düzeyine çıkarıyoruz. Düzenlememizle Gazilerimiz arasındaki aylık farklılıklarını da ortadan kaldırıyoruz" diyerek gazi maaşlarına gelen yeni zammı açıkladı. 

 2023 yılında gazi maaşı olarak ödenen rakam Ocak ayında yapılan enflasyon zammı ile 3 bin 250 TL seviyesine yükseltilmişti. Terör gazileri 4 Bin TL ile 7 Bin TL arasında maaş ödemesi alırken Kıbrıs ve Kore Gazileri 1227 TL, 15 Temmuz Gazileri de 3500 TL maaş almaktaydı. Bakan Bilgin tarafından yapılan açıklama ile yeni düzenleme ile gazi maaşları arasındaki bu farklılık ortadan kaldırılırken tüm gazilere ödenecek olan maaş asgari ücrete endekslenecek. Böylelikle 2023 yılı için gazi maaşına ortalama 5 bin 250 TL zam yapılacak ve toplam maaş 8 bin 500 TL olarak ödenecek.