Bakan Bilgin'den son dakika EYT'de staj ve çıraklık sigortası mağdurları açıklaması geldi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasasının Resmi Gazete ile yayımlanması ile başvurular başlarken staj ve çıraklık sigortası mağdurları kapsam dışında kalmıştı. EYT'de staj ve çıraklık sigortası sayılacak mı yeni açıklama geldi.
Bakan Bilgin'den son dakika EYT'de staj ve çıraklık sigortası mağdurları açıklaması geldi

Bakan Bilgin'den son dakika EYT'de staj ve çıraklık sigortası mağdurları açıklaması geldi - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, AK Parti grup toplantısı öncesinde basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası uzun süre devam eden bir sürecin sonunda TBMM'den geçirilerek kabul edilirken düzenlemenin yasalaşması ile kapsamı da kesinleşmişti. İlk etapta 2 milyon 200 bin kişinin hemen emekli olmasının beklendiği düzenlemede staj ve çıraklık sigortası yapıldığı için ilk işe giriş tarihi 1999 ve öncesi olan kişiler kapsam dışında kalmıştı. 

EYT'DE KAPSAM GENİŞLEYECEK Mİ, ÇIRAKLIK VE STAJ SİGORTASI EYT KAPSAMINA ALINACAK MI?

Mecliste basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ilk olarak geçici işçi sorununu çözeceklerini belirterek “Tahmin ediyorum bu hafta Meclis gündemine alınır. Geçici işçi sorununu çözüyoruz. Dosya önümüzde. Ele aldığımız her konuyu çözerek dosyayı kapatıyoruz. EYT’den sonra geçici işçiler demiştim. Şimdi de Meclisin vereceği karar ile geçici işçiler meselesi de kapanıyor” diyerek konuyu hemen gündemlerine alacaklarını söyledi. 

Staj mağdurlarının durumunun sorulması üzerine Bakan Bilgin bu tabiri doğru bulmadığını belirterek “Staj mağduru diye bir kavram doğru değil. Primini yatırmamış kişiler primini yatırmadan emekli olabilir mi, patronları kim? 

Kendi adlarına sigorta primi yatıracak olan ismi bize bildirsinler, onları tespit edelim, primlerini yatırsınlar. Siz kendi iş verenlerinize sorun, staj için gelen çocuklar için prim yatırırsanız staja alır mısınız? Staj bir eğitimdir, bu durumu siz de yaşamışsınızdır. Kavramları doğru kullanın” diyerek bir kere staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına kapıları kapatmış oldu. Hatırlanacağı üzere yurdun farkı yerlerinden gelen staj ve çıraklık mağdurları Ankara'da eylem düzenlemişti.