Bakan Bilgin'den son dakika sözleşmeli personel ve EYT dosyası açıklaması: Beklenen kesin tarih verildi!

EYT son dakika gelişmesi bugün yaşandı! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklaması sözleşmeli personel ve EYT hakkında ilk kez tarih verdi, ne zaman açıklama yapacağını ilan etti!
Bakan Bilgin'den son dakika sözleşmeli personel ve EYT dosyası açıklaması: Beklenen kesin tarih verildi!

Milyonlarca kişinin beklemiş olduğu sözleşmeli personel ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar hakkında son dakika açıklaması yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapıldı. Bakan Bilgin yapmış olduğu açıklama ile ilk kez kesin tarih verdi! 

Bursa'da düzenlenen "Bursa Üretim Sürecine Katılım Desteklenmesi Projesi" törenine katılan Bakan Vedat Bilgin burada program kapsamında özel bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında bu projeyle 50 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını belirten Bakan Bilgin, son dönemin en çok konuşulan konuları arasında yer alan sözleşmeli personel ve EYT konusunda da bilgilendirmede bulundu. 

EYT DOSYASI VE EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR ŞARTLARI İLE SÖZLEŞMELİ PERSONEL DÜZENLEMESİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bakan Bilgin yaptığı konuşmasında "3600 ek gösterge, asgari ücret, yarın da sözleşmeli personel konusunda dosyayı açtığımda basınla paylaşacağım. Geçici işçiler, EYT’yi tamamladığımız gün, onları açıklayacağım. Önümüzdeki günlerde söz edeceğim. İstihdam daha önemlidir. Bu konuya üretim sürecine katılımına dikkatlerini çekmelerini istiyorum” diyerek yeni tarih açıklamasında bulundu. 

 Daha önce de yapılan açıklamalarda EYT yasasının sözleşmeli personel düzenlemesi sonrasında hayata geçirileceği belirtilirken, Bakan Bilgin EYT'nin çıkacağı tarih olarak Aralık ayı ya da 2023 yılının Ocak ayını göstermişti. Emekli olmak için aranılan prim gün sayısı ve fiili hizmet süresi şartlarını taşıyan kişiler 1999 senesinde yapılan yasal düzenleme nedeniyle getirilen yaş şartına takılarak emeklilik haklarını kaybetmişti. 

 EYT ÇIKARSA KİMLER HEMEN EMEKLİ OLACAK, EYT'DEN KİMLER YARARLANACAK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi sadece emeklilik yaşını şart olarak getiren yasanın uygulamaya alındığı 8 Eylül 1999 ve öncesi ilk işe giriş tarihi olan kişileri etkiliyor. Bu tarihten sonra işe giren kişiler EYT kapsamına girmiyor. Olası bir EYT düzenlemesi ile 1999 sonrası işe girişi olan kişilerin emeklilik yaşı, prim gün sayısı gibi kriterlerinde değişiklik olmayacak.