Bakan Bilgin'den son dakika yeni EYT'de yaş şartı açıklaması!

EYT'nin meclise geleceği yeni tarih iddiası kulislere bomba gibi düştü. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika EYT açıklaması yaparken yeni bir açıklama da Bakan Bilgin tarafından yapıldı.
Bakan Bilgin'den son dakika yeni EYT'de yaş şartı açıklaması!

İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan milyonlarca kişi erken emeklilik mücadelesini kararlılıkla sürdürürken sonunda hükümetten EYT yasası müjdesi verilmişti. 1999 senesinden bu yana EYT mücadelesi veren milyonlarca kişi süreçte yaş şartını doldurarak emekli olurken pek çok kişi ise yaşını doldurmak için beklemeye devam etmek zorunda kalmıştı. 

1999 senesinde yapılan yasal düzenleme emekli olmak için aranılan şartlara prim gün şartı ve hizmet süresi yıl şartına ek olarak yaş şartı da eklenmiştir. İşte bu ek şart nedeniyle milyonlarca kişi emeklilik şansını yitirmiş, yaş şartına takıldığı için emeklilik hakkını yitirmişti. 

EYT'DE SON DAKİKA GELİŞMESİ BUGÜN! EYT SEÇİMDEN SONRAYA MI KALACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklaması ile “Aylardır çok yoğun bir şekilde emek veriliyor ve artık son aşamaya geldik. EYT düzenlemesinin seçim sonrasına ertelenmesi gibi bir durum yok. Şu anda sadece ince ayarları yapıyoruz. Yılbaşından önce gereken açıklama yapılacak ve kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na verilecektir.” diyerek EYT'nin seçimden sonra kalacağı iddialarını reddetti ve bu hafta meclise geleceğini söyledi. 

EYT'DE YAŞ ŞARTI OLACAK MI, YENİ YAŞ KOŞULU GELECEK Mİ?

Bakan Bilgin yaptığı açıklamasının devamında "Tamamen yaş şartı olmadan da EYT düzenlemesi uygulamaya geçebilir, belirli bir yaş şartı uygulanarak da bunu yasalaştırabiliriz. Buna dair kararı Sayın Cumhurbaşkanımız verecek. Yaş şartı dahil kapsamlı açıklamayı Cumhurbaşkanımızın bu hafta içinde yapabileceğini düşünüyorum" diyerek söz konusu açıklamanın bu hafta yapılacağını dile getirdi. Ankara kulislerinde ise söz konusu açıklamanın yarın gelebileceği belirtiliyor.