Bakan Nebati orta direği ev sahibi yapacak planı duyurdu! 180 ay vadeli 0.65 0.99 faizle yeni konut kredisi kampanyası bekleniyor

Konut kredisi çekerek ev sahibi olmak istiyorum diyen kişilerin bekledikleri güzel haber geldi. TOKİ 250 bin sosyal konut projesi ile alt gelir grubuna ev sahibi olma fırsatı sunulurken Emlak Konut kampanyası ile sıra orta gelir grubuna geliyor!
Bakan Nebati orta direği ev sahibi yapacak planı duyurdu! 180 ay vadeli 0.65 0.99 faizle yeni konut kredisi kampanyası bekleniyor

Yükselen ev fiyatları ve konut kredisi faiz oranları nedeni ile dar gelirli vatandaşlar için ev sahibi olmak artık imkansız hale gelmişti. Süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile bir kere daha dar gelirli vatandaşlar için TOKİ devreyi girmiş ve yeni konut seferberliği ile 250 bin sosyal konut projesi için başvurular alınmaya başlanmıştı. 

7 Kasım tarihi itibari ile alt gelir grubunda TOKİ kura çekilişleri başlarken gözler orta gelir grubu için açıklanacak yeni konut kampanyasına çevrilmişti. Emlak Konut GYO liderliğinde düzenlenmesi beklenen yeni konut kampanyası ile hem satışa sunulan konutlarda fiyat indirimi hem de düşük faizli konut kedisi desteği beklentisi oluşmuştu. 

HAZİNE VE MALİYE BAKANI NUREDDİN NEBATİ'DEN SON DAKİKA UCUZ KONUT KREDİSİ MÜJDESİ! 

Bakan Nebati düzenlenecek olan kampanya öncesinde sektör temsilcileri ile bir araya gelmiş ve kampanya detayları hakkında istişarede bulunmuştu. Konu hakkında gazeteci Vahap Munyar, Hakan Güldağ ve Servet Yıldırım'a açıklamalarda bulunan Bakan Nebati "Sektör temsilcileri ile konuştuk. Tabi, onların beklentileri konut kredisi faizinin yüzde 0.65-0.99 düzeyine inmesi" diyerek beklentinin yüzde 0.65 ile 0.99 arasında değişen faiz oranı ile kredi kampanyası düzenlenmesi olduğunu söyledi. 

0.65 FAİZ ORANI İLE 180 AY VADELİ KONUT KREDİSİ ÇEKİLİRSE AYLIK TAKSİT KAÇ TL OLUR?

Orta gelir grubuna yönelik olarak yeni konut kredisi paketinde kademeli faiz oranı sistemi getirileceği, fiyatı 1 milyon TL altı olan evlere daha düşük faizle yüksek olan evlere ise daha yüksek faiz oranı ile kredi verileceği dile getirildi. Bakan Nebati "Konut sektörünü canlandırmaya dönük “gerçek mortgage” konusunda hazırlıklarımız var. Orta direğin konut sahibi olma hayalini bu modelle gerçekleştirebileceğini düşünüyoruz" diyerek 15 yıl vadeli konut kredisi çalışmaları yaptıklarını dile getirdi. 

Bakan Nebati orta direği ev sahibi yapacak planı duyurdu! 180 ay vadeli 0.65 0.99 faizle yeni konut kredisi kampanyası bekleniyor

Düzenlenen kampanya ile 15 yıl vadeli 1 milyon TL konut kredisi çeken bir kişi aylık faiz oranı yüzde 0,65 olarak uygulansa bile aylık 9 bin 441 TL taksit ödemek zorunda kalacak. Rakam bu nedenle yine yüksek bulunurken 240 ay vadeli konut kredisi verilmesi, konut fiyatlarının düşürülmesi de vatandaşın talepleri arasında yer alıyor.