Bakan Nebati'den Akaryakıt Fiyatlarına İndirim Açıklaması! Benzin, Motorin, LPG Fiyatları İçin İlave İndirim Çalışmaları

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati son dakika açıklaması ile akaryakıt fiyatlarına indirim açıklaması yaptı. Benzin, motorin ve LPG fiyatlarına indirim gelecek mi, hükümetten ÖTV indirimi gelir mi?
Bakan Nebati'den Akaryakıt Fiyatlarına İndirim Açıklaması! Benzin, Motorin, LPG Fiyatları İçin İlave İndirim Çalışmaları

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan yükseliş araç sahiplerini isyan noktasına taşırken konu hakkında bir son dakika açıklaması da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapıldı. Hazine Bakanı Nebati akaryakıt fiyatları için yaptığı değerlendirmesinde fiyatların düşeceği müjdesini verdi. 

Araç sahiplerini heyecanlandıran açıklama ile Bakan Nebati akaryakıta ilave indirim beklentileri olduğunu belirterek vatandaşın refahını sağlamak adına çalışmalarının devam ettiğinin altını çizdi. Bugün yapılan son dakika açıklaması ile benzine 96 kuruşluk indirim yapılacağı ilan edilmişti. Akaryakıt fiyatları dış piyasada brent petrolün 100 dolar altına düşmesine rağmen dolar kurunda ki yükselişin etkisi ile istenilen seviyede pompa fiyatlarına indirim yansıtılmaması nedeni ile eleştiriliyordu. 

HAZİNE BAKANI NEBATİ'NİN SON DAKİKA BENZİN VE MOTORİN AÇIKLAMASI! 

Akaryakıt fiyatlarını değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "İstenmedik ancak zaruri yükselişler gerçekleşirken küresel durumu görmezden gelip bunu sadece ülkemizde yaşanan bir sorunmuş gibi lanse edenlerin, son dönemde ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarındaki düşüş ivmesini ise göz ardı etmeleri düşündürücüdür" diyerek akaryakıt fiyatlarında yapılan zamların sürekli gündemde tutulmasını ancak indirimlerin dile getirilmemesini eleştirdi. 

Bakan Nebati'den Akaryakıt Fiyatlarına İndirim Açıklaması! Benzin, Motorin, LPG Fiyatları İçin İlave İndirim Çalışmaları

Bakan Nebati fiyatlar için yeni indirimlerin gelebileceğini belirterek "Küresel fiyat oluşumlarına bağlı olarak yakın zamanda akaryakıt fiyatlarında ilave düşüşler bekleniyor. Tüm çalışmalarımız halkımızın refahını azami ölçüde artırmak doğrultusunda aralıksız ilerlemektedir" diyerek ilave düşüşler için çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi. 

AKARYAKIT FİYATLARINDA SON DURUM NE, BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM VAR MI, GELECEK Mİ?

Akaryakıt fiyatları dalgalı seyretmeye devam ederken bugün yapılan son dakika açıklaması ile benzine 96 kuruşluk indirim yapılacağı ilan edilmişti. 

 Yapılan açıklamanın ardından benzinin litre fiyatı Ankara, İstanbul ve İzmir'de yine 23 liranın altına düşmüştü. Uluslararası piyasada brent petrol fiyatı 101 dolar seviyesinden işlem görürken iç piyasada dolar kurunun fiyatı ise 17,4986 TL seviyesinde yer alıyor. Akaryakıt sektöründe brent petrol fiyatında yaşanan düşüşün fiyatlara yeteri kadar yansıtılmadığı, zam için hemen güncelleme yapılırken indirim için ise beklenildiği yönünde eleştiriler yapılıyordu.