Bakan Nebati'den son dakika EYT, kıdem tazminatı ve KGF destekli düşük faizli kredi açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medya hesabından yaptığı son dakika duyurusu ile milyonlarca çalışanın ve işverenin beklemiş olduğu EYT, kıdem tazminatı KGF dtekli düşük faizli kredi açıklaması yaptı.
Bakan Nebati'den son dakika EYT, kıdem tazminatı ve KGF destekli düşük faizli kredi açıklaması!

Milyonlarca çalışan ile işverenin beklemiş olduğu son dakika açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapıldı. Bakan Nebati yapmış olduğu açıklamasında EYT kapsamı içerisine giren ve ilk etapta hemen emekli edilecek kişilerin biriken kıdem tazminatı için işverene ucuz kredi desteği sağlayacaklarını ilan etti. 

İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 tarihi ve öncesinde olan ve emeklilik için aranılan 5 bin prim günü ile emeklilik yıl şartını taşıyan kişilere erken emeklilik kapısını açacak olan EYT yasasında sona gelinmişti. EYT'lilerin hemen emekli edilmesini sağlayacak olan yasa tasarısı çalışanlarda büyük sevinç yaratırken işverenlerde ise kıdem tazminatı hesaplamaları yapılmaya başlanmıştı. 

EYT'DE SON DAKİKA GELİŞMESİ BUGÜN: KGF DESTEKLİ KREDİ PAKETİ İÇİN HAZIRLIK BAŞLADI! 

Konu hakkında son dakika açıklaması bugün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapıldı. Bakan Nebati tarafından yapılan açıklama ile "Bu çerçevede, işverenlerimizin karşılaşacağı kıdem tazminatı yükünü, uygun finansman koşullarıyla Hazine Destekli KGF kefaleti ile karşılayabilecekleri bir kredi paketi konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığımızca hazırlıklar başlatılmıştır.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ( @csgbakanligi ) tarafından çalışmalar yapılmaktadır." ifadelerine yer verildi. Yapılacak olan düzenleme ile EYT ile emekli olacak işçilerin kıdem tazminatı ödemeleri konusunda yaşanacak olan sıkıntılar da ortadan kaldırılmış oldu. Son dönemde kıdem tazminatının taksitle ödenmesi gibi işçileri üzecek düzenlemeler gündeme gelmeye başlamıştı. 

 EYT yasa tasarısının Aralık ayı sonuna kadar meclise sunulması ve en geç yıl sonu ya da Ocak ayı başı gibi meclisten geçirilerek onaylanması ve yasalaşması bekleniyor. EYT'de ik maaş ödemesi için ise kanunun yasalaşacağı tarihe bağlı olarak 2023 senesinin Şubat ayı işaret ediliyor.