Bakan Nebati'den yeni kredi müjdesi! 2 yıl ertelemeli 1 milyon 250 bin TL destek kredisi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklama ile yeni destek kredisi müjdesi verdi. Kentsel dönüşüm konut kredisi paketi detayları beli oldu.
Bakan Nebati'den yeni kredi müjdesi! 2 yıl ertelemeli 1 milyon 250 bin TL destek kredisi

Bakan Nebati'den yeni kredi müjdesi! 2 yıl ertelemeli 1 milyon 250 bin TL destek kredisi - Kahramanmaraş'ta yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında bir kere daha depremin değil kusurlu binaların öldürdüğü ortaya çıkarken gözler deprem riski yüksek olan diğer illere çevrilmişti. 

Özellikle de her an büyük bir depremin vurma riski olan İstanbul'da alarm zilleri çalarken kentsel dönüşüm projesinin önemi artmıştı. Konu hakkında beklenen kredi müjdesi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından verildi. Bakan Nebati yaptığı açıklamasında yeni kentsel dönüşüm konut kredisi paketi hakkında açıklama yaptı. 

DEVLET DESTEKLİ KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUT KREDİSİ PAKETİ İÇİN KOŞULLAR NELER?

İstanbul'da depremzedeler için düzenlenen iftar yemeğine katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati " Kentsel dönüşümün sağlam ve hızlı bir şekilde yapılabilmesi için ev sahibi olup da kentsel dönüşüme tabi tutulan kardeşlerimize diyoruz ki size çok cüzi faiz oranları ile uzun vadeli ve iki yıl ödemesiz de olmak üzere bir kredi tahsis ettik. Her bir daire için de 1 milyon 250 bin liralık bir limit tahsis ettik. Yani kentsel dönüşümde 100 metrekare bir dairenin neredeyse maliyetinin tamamını karşılayacak bir kredi paketi oluşturduk. 

Siz belediyenizle anlaştığınız gibi kentsel dönüşüme tabi tutulmuş bir evde oturuyorsanız evinizi bir müteahhite vererek bu kredi ile apartmandaki, adadaki ve arsadaki paydaşlarınızla gidip inşaatınıza başlayabilirsiniz. Paketin ikinci ayağı için müteahhitlere diyoruz ki 250 milyon liraya kadar sizle, cüzi miktarlara ve her iki aşamada da 840 baz puana kadar yani büyük bir oranını Hazine ve Maliye Bakanlığının karşılayacağı imkanlarla gelin kentsel dönüşümdeki binaları yeniden inşa edelim" diyerek kentsel dönüşüm konut kredisi paketinin  detaylarını açıkladı.