Bakan Nebati'ten son dakika enflasyon faiz açıklaması ve kriz uyarısı geldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yapmış olduğu açıklamasında enflasyon ve faiz oranları hakkında değerlendirmede bulunurken tüm dünyaya kriz uyarısı yaptı.
Bakan Nebati'ten son dakika enflasyon faiz açıklaması ve kriz uyarısı geldi!

6. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi kapsamında gerçekleştirilen toplantıya katıla Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati önemli açıklamalarda bulunurken Türkiye Ekonomi Modeli hakkında da son durumu paylaştı. Bakan Nebati tüm dünyada büyük bir ekonomik krizi yaşandığını belirterek enflasyonun sadece Türkiye'ye özgü değil tüm küresel piyasalarda hissedilen bir sorun olduğunu dile getirdi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati toplantıda yaptığı konuşmasında faiz ve enflasyon politikalarına da değinirken tüm dünyada enflasyon oranlarının rekor seviyelere ulaştığını belirterek küresel para politikalarını eleştirdi. Pek çok ülkenin faiz artırımı yaptığını belirten Bakan Nebati bunun da küresel piyasaları resesyona sürüklediğini söyledi. 

BAKAN NEBATİ'DEN SON DAKİKA ENFLASYON VE FAİZ AÇIKLAMASI! 

Bakan Nebati toplantıda yapmış olduğu konuşmasında içinden geçilen bu zorlu süreçte küresel piyasalarda sorun yaşandığını ve tüm dünyada yer alan ülkelerde enflasyon oranlarının rekor kırdığını belirterek "Pek çok ülke politika faizini artırma yoluna gitti, arka arkaya faiz artırımları dünyayı hızlı bir resesyona doğru sürüklüyor. Attığımız adımların etkilerini Ekim itibarıyla 253 milyar doları aşan ihracat ve yüzde 10,1'lik seviyesine gerileyen işsizlik rakamlarında da görmekteyiz.

Hem yatırımcıların bilinçlendirilmesi hem de sermaye piyasalarında uygun perspektifin oluşturulması için tüm paydaşlarla daha fazla iş birliği içinde olmaya önem veriyoruz. Katılım finans kanunu çalışmalarımızı kısa bir sürede tamamlayacağız. Hedefimiz katılım finans sisteminde bir üs haline dönüşmek" diyerek Türkiye Ekonomi Modeli ile uzun vadeli hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlediklerini dile getirdi.