Bakan Nebati'ten son dakika EYT, Asgari Ücret zammı ve 2023 ÖTV indirimi açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati milyonlarca kişinin beklemiş olduğu asgari ücret zammı, EYT ve ÖTV indirimi konusunda son dakika açıklaması yaptı.
Bakan Nebati'ten son dakika EYT, Asgari Ücret zammı ve 2023 ÖTV indirimi açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak olan asgari ücret açıklaması için gözler Beştepe'ye çevrilirken konu hakkında son dakika açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapıldı. Bakan Nebati 4 milyon sigortalının beklemiş olduğu EYT ile milyonlarca kişinin beklemiş olduğu asgari ücret ve ÖTV indirimi konusunda Bakan Nebati güçlü bütçe mesajı verdi. 

Bugün saat 12:00 itibari ile Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından asgari ücretin açıklanması beklenirken yıl sonuna kadar EYT kanun teklifinin meclise verilmesi bekleniyordu. Yine araç almak isteyen kişiler de yükselen sıfır araba fiyatları nedeniyle ÖTV indirimi müjdesi verilmesini talep ediyordu. Konu hakkında yeni açıklama ise Bakan Nebati tarafından yapıldı. 

2023 YILINDA ÖTV İNDİRİMİ OLACAK MI?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati İzmir İktisat Kongresi Basın Toplantısı sonrasında yapmış olduğu konuşmasında milyonların beklediği ÖTV indirimi konusunda ne yazık ki kapıları bir kere daha kapattı. Bakan Nebati basın mensuplarının "2023 yılında yeni ÖTV indirimi olacak mı?" sorusuna bakanlığın şu anda bu yönde bir çalışması olmadığı yanıtını verdi. 

 2023 ASGARİ ÜCRET ZAMMI HAKKINDA SON DAKİKA AÇIKLAMASI! 

Bakan Nebati asgari ücrete zam konusunda ise "Bununla ilgili Çalışma Bakanlığımız, dün işveren ve işçi temsilcileriyle görüşmeleri yaptılar. Asgari ücretin hem işçilerimizi hem de işverenlerimizi tatmin edecek bir seviyede gerçekleştirilmesi ülkemizin faydasına olur" diyerek temennisini iletti. 

BAKAN NEBATİ'DEN SON DAKİKA EYT AÇIKLAMASI! HAZİNE VE MALİYE BAKANI NUREDDİN NEBATİ EYT'DE NE AÇIKLAMA YAPTI?

4 milyon emeklinin beklemiş olduğu EYT konusunda da açıklama yapan Bakan Nebati "EYT ile ilgili Çalışma Bakanlığımızla görüşmelerimizi yaptık. Bütçe tarafında güçlü olacağız. Bizim tarafımızda hangi tür destek gerekiyorsa vermeye, üretimin etkilenmemesi için de ilgili adımları atmaya hazırız" diyerek bütçenin güçlü olduğunu belirterek EYT konusunda bir sorun yaşanmayacağını söyledi. EYT yasa tasarısının meclis tatile girmeden komisyona sunulup sunulmayacağı konusunda ise bir açıklama gelmedi.