Bakan'dan son dakika yeni EYT açıklaması var! EYT'de meclis takvimi belli oldu

EYT'de son dakika gelişmeleri yakından takip edilirken milyonlarca EYT'linin beklemiş olduğu meclis takvimi hakkında yeni bir gelişme yaşandı. EYT'de merakla beklenen meclis takvimi için Bakan Bilgin ve AKP 'den EYT açıklaması son dakika olarak yapıldı!
Bakan'dan son dakika yeni EYT açıklaması var! EYT'de meclis takvimi belli oldu

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası hakkında yeni gelişmeler yakından takip edilirken EYT'de yeni bir son dakika duyurusu daha yapıldı. Önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ardından ise AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan peş peşe EYT açıklaması yaptı. 

Yapılan açıklamalar ile EYT'nin meclise geleceği tarih ve meclisteki görüşmelerin ne zaman yapılacağı belli olurken yine EYT'de yeni yaş şartı ve sınırı olup olmayacağı konusunda da akılları karıştıran açıklamalar geldi. Milyonlarca kişinin erken emeklilik hayallerini gerçeğe dönüştürecek olan EYT yasasının ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 tarihi ve öncesi olan kişileri kapsaması bekleniyor. 

EYT YASASI SON DAKİKA BUGÜN! EYT'DE SON DURUM NE, HANGİ TARİHTE MECLİSE GELECEK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası hakkında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ederken bunlardan biri de en yetkili isimlerden biri olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapıldı. Bakan Bilgin yaptığı açıklamasında "Kayıt dışında kalanların da kayıt içine alınması tespiti, dijital ortama aktarılması konusunda çalışma sürüyor” diyerek 1999 öncesinde ki bilgilerin dijital ortama aktarılmaması nedeni ile sorunlar yaşandığını dile getirdi. 

EYT'DE YENİ YAŞ ŞARTI OLACAK MI?

Bakan Bilgin yaşanan teknik sorunları çözdüklerini belirten Bakan Bilgin işverenlerin de mağdur edilmeyeceğini ve EYT ile emekli olanlara ödenecek olan kıdem tazminatı konusunda ödemeleri KGF destekli kredi desteği verileceğini söyledi. Bakan Bilgin yaptığı açıklama ile "Kıdem tazminatının ödenmesi konusunda KGF’de kredi verilmesi maliye bakanımız ile görüştük” diyerek Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile kredi konusunda anlaşmaya vardıklarını söyledi. 

EYT'DE SON DAKİKA BUGÜN: EYT MECLİSE NE ZAMAN GELECEK, EYT TAKVİMİ NASIL İŞLEYECEK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası hakkında bilgi veren Bakan Bilgin EYT takvimi hakkında verdiği bilgide "Aralık içinde bitirip inşallah meclise sunacağımız teknik çalışmalarımız tamamlanmak üzere” diyerek beklendiği üzere yasanın Ocak ayında çıkacağını belirtti. AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan ise "Ortak bir formülü yakın zamanda, ocak ayına gelmeden Bakanımız açıklayacak" diyerek bir haftaya kadar düzenlemenin meclise sunulacağını dile getirdi.