Bakanlık duyurdu Aralık ayı sosyal yardım e-Devlet başvuru ekranı açıldı 850 950 1100 1250 TL ödenecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yaparak Aralık ayı sosyal destek başvuru ekranının açıldığı ilan edildi. Aile Destek Programı başvurusu ile ihtiyaç sahiplerine 850 950 1100 1250 TL ödeme yapılacak!
Bakanlık duyurdu Aralık ayı sosyal yardım e-Devlet başvuru ekranı açıldı 850 950 1100 1250 TL ödenecek!

Paraya ihtiyacı olan dar gelirli vatandaşlar için devlet yeni sosyal yardım paketleri açıklamaya devam ederken bir yandan da var olan sosyal yardım paketlerinin kapsamları genişletilmeye başlanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile sosyal yardım paketlerine bütçeden ayrılan payın arttırıldığı ilan edilirken yardım almak isteyen kişiler için e-Devlet üzerinden başvuru kolaylığı da sağlanmıştı. 

Aralık ayının gelmesi ile beraber daha önce başvuru yapmayan ya da Kasım ayında başvurusu onaylanmayan kişiler için yeni bir fırsat daha sunuldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti e-Devlet başvuru linki aktif edildi. e-Devlet üzerinden kullanıma açılan başvuru linki ile aranılan şartları taşıyan kişiler başvuru yapmaları durumunda aylık gelirlerine göre en düşük 850 TL ve en yüksek 1250 TL aylık sosyal yardım parası alma hakkı elde edecekler. 

AİLE DESTEK PROGRAMI ARALIK AYI BAŞVURU EKRANI AÇILDI! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti üzerinden Aile Destek Paketi Aralık ayı başvuru ekranı bugün itibari ile kimlik numarası son hanesi bakılmaksızın herkese açıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "Bu hizmeti kullanarak, sosyal yardım başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvurunuza ilişkin iş ve işlemler kayıtlı resmi ikamet adresinizin bulunduğu İl/İlçede bulunan 3294 Sayılı Kanun hükümleri doğrultusunda faaliyetlerini yürüten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca yerine getirilecektir" ifadeleri ile yardım paketi hakkında bilgilendirmede bulunuldu. 

Bakanlık duyurdu Aralık ayı sosyal yardım e-Devlet başvuru ekranı açıldı 850 950 1100 1250 TL ödenecek!

E-DEVLET AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURU LİNKİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Yukarıda yer alan linki tıklayarak açılacak olan yeni ekranda e-Devlet sosyal yardım başvurusu yapabilirsiniz. Sosyal Yardım Başvurusu bakanlık tarafından incelenecek olup onay alan kişilere ödemeleri PTT ya da banka hesapları bulunuyorsa banka hesabı üzerinden yapılacaktır. 

 AİLE DESTEK PAKETİ YARDIM TUTARI NE KADAR, KAÇ TL?

Aile destek paketinde aylık yatırılacak para tutarı gelire göre belirlenirken kişi başına düşen aylık gelir aralığı 450 TL ve altı olan kişilere 1250 TL, 911 liraya kadar olan kişilere 1100 TL, 1372 liraya olan kişilere 950 TL ve 1.833 TL'den az olan kişilere ise 850 TL olarak ödenecek. Bu rakamlara ek olarak çocukları olan hanelere çocuk sayısına göre belirlenmek üzere aylık 350 TL ile 650 TL arasında değişen ek ödemeler yapılmaktadır.