Bakanlıktan asgari ücretlileri heyecanlandıran açıklama! O tutar maaşa eklenecek okkalı zam katlanacak

Milyonlarca asgari ücretlinin beklemiş olduğu 2023 zammı için bakanlıktan heyecanlandıran açıklama geldi. 2023 Ocak zammı için asgari ücretlilere refah payı için beklenen adım atılıyor mu?
Bakanlıktan asgari ücretlileri heyecanlandıran açıklama! O tutar maaşa eklenecek okkalı zam katlanacak

Asgari ücretli çalışanlar kadar Ocak maaş zammı asgari ücrete gelen zam üzerinden artacak çalışanların beklediği 2023 Ocak zammı için geri sayım tüm hızı ile devam ediyor. Milyonlarca çalışan ile ailesinin beklemiş olduğu zam oranları ile enflasyonda yaşanan yükseliş nedeniyle düşen alım gücünün yükseltilmesini bekliyordu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile asgari ücret tespit komisyonu için beklenen ilk toplantı tarihi ilan edilmişti. Bakanlık Aralık ayını işaret ederken yapılacak olan 3 toplantının ardından resmi zam oranın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından düzenlenen basın toplantısı ile Aralık ayının en geç 3. haftası sonuna kadar ilan edilmesi bekleniyor. 

ASGARİ ÜCRETE ZAM BEKLENTİSİ BELLİ OLDU! İŞTE MASADAKİ RAKAMLAR 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in asgari ücret maaşı zam oranı için çalışmaları devam ederken bu sene enflasyon zammı oranına ek olarak refah payı da eklenmesi bekleniyordu. Konu hakkında basına sızdırılan ilk bilgilere göre enflasyon rakamları eski normale dönene kadar yılda 2 kere zam yapılması da masada yer alan formüller arasında yer aldı. 

Bakanlıktan asgari ücretlileri heyecanlandıran açıklama! O tutar maaşa eklenecek okkalı zam katlanacak

ASGARİ ÜCRETE REFAH PAYI İLE YÜKSEK ZAM MI GELİYOR?

Memur ve emekli maaşına ilave edilecek olan refah payı zammının bu sene asgari ücrete de yapılacağı duyuruldu. Asgari ücretli çalışanlara en az yüzde 38 zam ile en düşük maaş tutarının 7 bin 500 TL olması bekleniyor. Bu rakama ek olarak en az 1.000 TL refah payı olarak Cumhurbaşkanı jesti eklenebileceği de kulislerde konuşulan iddialar arasında yer alıyor. 

Yine masada olan bir diğer formül ise asgari ücret tespit komisyonu için yasal düzenlemenin yapılacağı ve emekli - memur maaşında olduğu gibi 6 ayda bir zam yapılabileği, Temmuz ayında yine ara zam yapılması. Bu durumda 1 Ocak 2023 tarihinde asgari ücret 7 bin 500 liraya yükseltilirken Temmuz ayında bir kere daha zam yapılarak 9 bin 800 liraya çıkartılması yönünde. 

 Memur ve emeklilere bu sene ilave yüzde 10 refah payı verilmesi beklenirken bu oranın yüzde 38 olarak uygulanması beklenen zam oranına ilave edilmesi, toplamda yüzde 48 zam yapılması da gündemde. Bu durumda asgari ücret maaşı ise 8 bin 140 TL olacak.