Banka hesabı olanlar hemen kontrol edin! Çete çökertildi ama sizin de hesabınız boşaltılmış, adınıza kredi çekilmiş olabilir

Banka hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! Bankada parası olanların hesabını boşaltan, hesabında parası olmayanların adına kredi çeken dolandırıcılık çetesi çökerildi. Peruklu, makyajlı, dublörlü banka hesabını boşaltan çete şeytanı bile şaşkına çevirdi!

Dolandırıcılar şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemeler türetmeye devam ederken son dolandırıcılık olayı ağızları açık bıraktı. "Bu kadarı şeytanın bile aklına gelmez" dedirten yöntemde dolandırıcılar gözlerine kestirdikleri kişilerin kişisel bilgilerini ele geçirdikten sonra bu bilgilerle adlarına açılan banka hesaplarından para çekti. 

Bazı hesaplarda para olmaması nedeniyle kredi başvurusu yapılarak kredi çekildiği de görüldü. Söz konusu olayların son örneği İstanbul'da yaşandı. İstanbul'da iş kadını olan kişinin şikayeti üzerine çete çökertildi. 3 ayrı bankadan adına 500 bin TL çekildiğini belirten kadın şikayetçi oldu. 

DUBLORLÜ, PERUKLU, MAKYAJLI DOLANDIRILICILIK ÇETESİ: BANKASI HESABI NASIL BOŞALTILIR?

Banka hesabı olan kişileri yakından ilgilendiren dolandırıcılık olayında çete ilk olarak hedefine koyduğu iş kadınını kimlik bilgilerini ele geçirdi ve kadın adına sahte ehliyet bastırdı. Ardından kadına benzeyen bir dublör bulundu ve perukla makyaj hilesi yapılarak şube çalışanları kandırıldı. Pandemi nedeni ile maske takan kadının yüzünü tam göremeyen şube çalışanı dolandırıcılara inandı ve hesaptaki parayı çekti. 

Banka hesabı olanlar hemen kontrol edin! Çete çökertildi ama sizin de hesabınız boşaltılmış, adınıza kredi çekilmiş olabilir

Parasının çekildiğini anlayan kadın hemen bankayı arayarak parayı kendisinin çekmediğini söyledi. Polise gidip şikayetçi olan kadın işyerinden hiç çıkmadığını söyleyince görüntüleri inceleyen polis dolandırıcıları kıskıvrak yakaladı. Çekilen paranın akıbeti merak konusu olurken dolandırıcılar kıskıvrak yakalandı. Banka hesabı olan kişilere ise sık sık hesaplarını kontrol etmeleri, kullanmadıkları hesaplarını kapatmaları yönünde tavsiye verildi. Hesapta para olmasa dahi kredi çekilebileceği belirtilirken hak kaybı yaşanmaması için hesapların kontrol edilmesi gerektiği belirtiliyor.