Banka krizinin puslu havası altın piyasasına yaradı! Ons ve gram altın bu fiyatlara yükseldi!

Dünya ekonomisinde altın piyasasını etkileyen önemli gelişmeler yaşanıyor. ABD’de Silicon Valley Bank’ın iflası ile altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Ons ve gram altında son durum ne?
Banka krizinin puslu havası altın piyasasına yaradı! Ons ve gram altın bu fiyatlara yükseldi!

Dünya ekonomisinde oldukça hareketli bir süreç yaşanıyor. Dünyada paranın patronu olan ABD bankacılık krizi ile sarsıldı. ABD’nin önemli bankalarından olan Silicon Valley Bank iflas kararı açıkladı. Yapılan bu açıklamanın ardından dünya piyasaları durumdan negatif şekilde etkilendi. 2008 yılından beri ABD’de bankacılık sektöründe en büyük kriz yaşanırken bundan sonraki süreç merak konusu oluyor.

DEVLET KURTARMAYACAK!

Silicon Valley Bank’ın batması ABD’de en önemli sorun haline geldi. Bu bankada mevduatı bulunanlar ciddi bir sıkıntı içerisinde kaldılar. Bankanın batışının devlet tarafından kurtarılabileceğine dair umutlar ise başlamadan kapandı. ABD Hazine Bakanı Yellen bir açıklama yaparak devletin Silicon Valley Bank’ın batışını engelleyecek bir hamlede bulunmayacağını duyurdu. Ayrıca bu bankanın düştüğü durumun diğer bankalara yansımaması için de bankaların yakın takibe alındığı bildirildi.

ONS ALTIN PUSLU HAVADAN YARARLANDI!

ABD’de banka iflası ile beraber başlayan süreç ise en çok altın piyasasına yaradı. Altın piyasasının güvenli liman özelliği bir kez daha kendisini gösterdi. Yatırımcılar iflas riski taşıyan bankalar yerine güvenli liman olan altın piyasasına yöneldiler. Bu durum da ons altının yükselişini sağladı. Bu kriz ortamında ons altın geçtiğimiz haftayı 1.868 dolar seviyesine kadar yükselerek kapatmıştı. Yeni haftada ise ons altın 1.890 dolar seviyesine ulaştı ve bu saatte de bu seviyeden işlem görmeyi sürdürüyor.

GRAM ALTIN HIZLI YÜKSELDİ

Gram altında hem dolar tarafından hem de ons altın tarafında yükselişler takip edildi. Şu anda ekran fiyatına göre gram altın 1.151 TL’yi gördü. Serbest piyasada yani kuyumcuda gram altının fiyatı 1.179 TL’den işlem görmeyi sürdürüyor. ABD banka krizi ile gram altında yükselişlerin devam etmesi olası bir ihtimal olarak değerlendiriliyor.