Bankada parası olanlara Merkez Bankası'ndan güzel haber hemen kontrol edin 32 gün sonra hesaplara 552 TL para yatacak!

Dolarizasyonun önünü kesmek adına Merkez Bankası peş peşe yeni adımlar atmaya devam ederken bankaların 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranları için güzel haber geldi. TCMB devreye girdi en yüksek faiz veren bankalar sıralaması değişti!
Bankada parası olanlara Merkez Bankası'ndan güzel haber hemen kontrol edin 32 gün sonra hesaplara 552 TL para yatacak!

Merkez Bankası yürüttüğü Liralaşma Stratejisi programı ile piyasalara müdahale etmeye devam ederken dolarizasyonun önünü kesmek adına yeni adımlar da geldi. Vatandaşın yükselen enflasyon oranları ve dolar kurundaki değer artışı nedeniyle tekrar dövize yönelmesinin önünü kesmek adına kritik adımlar atan Merkez Bankası bu kapsamda bankada parası olanların yüzünü güldürecek bir karar açıkladı. 

Liralaşma stratejisi kapsamında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından bankalara gönderilen yazıda 23 Aralık tarihi itibari ile TL mevduat/katılım payı oranı yüzde 50’nin düşük olan bankaların zorunlu karşılıklarına yüzde 8 komisyon uygulanacağı ilan edildi. Alınan bu karar bankaların mevduat hesabı ihtiyacını arttırırken yeni düzenleme ile bankaların vadeli mevduat hesabı faiz oranları yükseliş gösterecek. 

BANKALARIN TL VADELİ MEVDUAT HESABI FAİZ ORANLARI YÜKSELECEK Mİ, FAİZ ORANLARI NASIL ETKİLENİR?

Alınan kararı değerlendiren Gedik Yatırım, Yatırım Danışmanlığı Müdürü Üzeyir Doğan, “İlk etaptaki yüzde 50 sınırı bankalar tarafından büyük oranda aşıldıktan sonra TL mevduat faizlerinde yüzde 25-30 aralığını görmeye başladık. Bu, mudilerin paralarını TL mevduata taşımasındaki en etkili unsurlardan biri oldu. Önümüzdeki dönem de piyasaya Döviz likiditesi sağlama, TL’ye talebi artırma gibi bir sonuç doğuruyor olacak” diyerek karanın parasını bankada tutanlara yüksek faiz olarak döneceğini söyledi. 

Bankada parası olanlara Merkez Bankası'ndan güzel haber hemen kontrol edin 32 gün sonra hesaplara 552 TL para yatacak!

Yeni düzenlemenin yankıları sürerken bankaların TL vadeli mevduat hesapları da yükselişe geçti. Sahibi olduğu 25 bin lirayı yeni karar sonrasında 32 günlük vadeli mevduat hesabına yatıran bir kişi vadenin sonunda net olarak 552 TL kazanacak. 

 EN YÜKSEK FAİZ HANGİ BANKADA, 10 BİN LİRANIN AYLIK FAİZ GETİRİSİ NE KADAR, KAÇ TL?

25 bin liranın 32 günlük faiz getirisi en yüksek faiz veren banka üzerinden 552 TL olarak hesaplanırken 10.000 TL'nin 32 günlük faiz getirisi ise yine aynı banka üzerinden 221 TL olarak hesaplandı. En yüksek 32 günlük TL vadeli mevduat hesabı faiz oranı yüzde 26,50 TL olarak açıklanırken en yüksek faiz veren banka ise bu oranı uygulayan Burgan Bank ON hesap oldu.