Bankalar Bugün Açık Mı, Arefe Günü Yarım Gün Mü, Kaçak Kadar Çalışıyor, Kaçta Kapanıyor 8 Temmuz 2022 Cuma?

8 Temmuz 2022 Cuma Arefe günü bankaların çalışma saatleri de merak konusu oldu. Bankalar bugün saat kaça kadar açık, çalışıyor, kaçta kapanacak, yarım gün mü çalışıyor?
Bankalar Bugün Açık Mı, Arefe Günü Yarım Gün Mü, Kaçak Kadar Çalışıyor, Kaçta Kapanıyor 8 Temmuz 2022 Cuma?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklama ile Kurban Bayramı tatili 9 güne uzatılmıştı. Böylelikle 9 Temmuz 2022 Cumartesi günü itibari ile başlayan Kurban Bayramı tatili daha önce resmi tatil olarak belirlenen 13 Temmuz 2022 Çarşamba günü sona ermesi gerekirken bu tarih 17 Temmuz tarihine çekilmişti. 

Arada kalan 14 Temmuz 2022 Perşembe günü resmi kurumlarda idari izin olarak ilan edilirken 15 Temmuz 2022 Cuma günün de resmi tatil olması nedeni ile bayram tatili hafta sonu tatilleri de ilave edilerek toplamda 9 güne uzadı. 9 günlük bayram tatili resmi kurumlar ve bankalarda işi olanları da harekete geçirdi. Peki, Arefe günü bankalar saat kaça kadar açık, çalışıyor, bankaların çalışma saatleri, bugün bankalar kaça kadar çalışacak?

BANKALAR AREFE GÜNÜ KAÇA KADAR AÇIK, BUGÜN SAAT KAÇA KADAR ÇALIŞIYOR?

Özellikle de pandemi dönemi ile artık pek çok kişi bankacılık işlemlerini internet şubesi ve mobil şube uygulamaları üzerinden yapmaya başlarken yine de 9 günlük bayram tatili öncesi nakit para yatırma ve çekme işlemleri olan kişiler bankaların çalışma saatlerini araştırmaya başladı. Limit sınırlamasına katılan ya da mobil şube uygulaması kullanmayan kişiler resmi tatil başlamadan bankacılık işlemlerini halletmenin telaşına düştüler. 

Arefe günü resmi tatil olması nedeni ile bankalar bugün tatil kararına uyacaklar ve yarım gün mesai yapacaklar. Bankalar sabah saat 09:00 itibari ile çalışmaya başlarken öğlen arası olan 12:30 saatine kadar hizmet vermeye devam edecekler. Ardından ise öğle arasının girmesi ile bankalarda mesai sona erecek ve 9 günlük bayram tatili başlayacak.

Bankalar Bugün Açık Mı, Arefe Günü Yarım Gün Mü, Kaçak Kadar Çalışıyor, Kaçta Kapanıyor 8 Temmuz 2022 Cuma?

BAYRAMDA AÇIK OLAN BANKALAR, BANKA ŞUBELERİ HANGİLERİ, BANKALAR KAÇ GÜN TATİL?

Bazı bankalar bayram dönüşü için nöbetçi şube uygulamasını devreye alırken alışveriş merkezi içerisinde şubesi olan bankalar genelde bu şubelerini nöbetçi şube olarak belirlemeyi tercih ediyorlar. Bankanız ile iletişime geçerek bayramda açık olan şubeler hakkında bilgi edinebilirsiniz. 

Bu bayram ilan edilen resmi tatil kararı gereğince bankalar bugün yani Arefe günü olan 8 Temmuz 2022 Cuma günü Kurban Bayramı tatiline girecekler. Bayram tatili ise bankalarda normal mesai 18 Temmuz 2022 Pazartesi günü 9 günlük resmi tatilin sona ermesi ile başlayacak.