Bankalara çağrı yapıldı! Emekliye 7.500 TL geri ödemesiz promosyon verilecek…

Emekli vatandaşlara promosyon ödemeleri ile ilgili yeni gelişmeler gündeme geliyor. Gelen son güncellemelerle emeklilere ödenen promosyon tutarları 7.500 TL’nin üzerine çıkmaya başladı. İşte detaylar…
Bankalara çağrı yapıldı! Emekliye 7.500 TL geri ödemesiz promosyon verilecek…

Temmuz ayında emekli maaşlarına zamlar yansıdı. Emekliler %42,35 oranda maaş zammı alırken, Temmuz ayında en düşük emekli maaşı da 2.500 TL’den 3.500 TL’ye yükseltildi. Emekli maaşlarındaki artışla birlikte bankaların emeklilere verdiği nakit promosyon tutarları da artış göstermeye başladı. Birçok banka ilk etapta 5.000 TL seviyelerinde nakit promosyon ödemeleri yapmaya başlamıştı ancak bankalar arasındaki rekabet, bu tutarı 7.500 TL’nin de üzerine çıkardı. Birçok bankada promosyon kampanyaları Ağustos ayının sonuna kadar devam edecek. Banka şubeleri önünde yığılmalar yaşanırken, eski promosyon şartlarının günümüz şartları doğrultusunda güncellenmesi için de bankalara çağrıda bulunuldu.

“PROMOSYONLARIN GÜNCELLENMESİ İÇİN TALEP GELİYOR”

Büro Memur-Sen’den, emekli promosyonlarına ilişkin bir açıklama geldi. Memur-Sen Konfederasyonu’nun en büyük 3. sendikası olan Büro-Memur Sen tarafından gelen açıklamada, enflasyon nedeniyle önceki yıllarda sağlanan anlaşmalar ile verilen promosyonların vatandaşlara kayıp yaşattığı bu nedenle de promosyonların günümüz şartlarına güncellenmesi talep edildi. Genel Başkan Yusuf Yazgan “Sendikamıza üye kamu çalışanlarından da promosyonların güncellenmesi konusunda haklı talepler geliyor” dedi.

“ÇALIŞANLAR MAĞDURİYET YAŞIYOR”

Yusuf Yazgan konuya ilişkin açıklamasında “Bankaya yatan maaşlarda enflasyon nedeniyle artışlar olurken, eski enflasyon oranı ve maaş düzeyine göre saptanan promosyonlar komik düzeyde kalıyor. Promosyon sözleşmelerinin 3 yıl gibi uzun sürelerle imzalanması ve enflasyona göre ayarlanmaması nedeniyle çalışanlar mağduriyet yaşıyor” sözlerini dile getirdi. Bu noktada kamu kurumlarına ve bankalara çağrıda bulunan Yazgan, yetkili sendikalarla, promosyonlarla ilgili yeniden masaya oturulması gerektiğini ve mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini belirtti.

AKBANK NAKİT PROMOSYON ÖDEMELERİ

Bankalara çağrı yapıldı! Emekliye 7.500 TL geri ödemesiz promosyon verilecek…

Emekliye promosyon ödemelerinde öne çıkan bankalar arasında bulunan Akbank, 28 Temmuz – 31 Ağustos 2022 tarihleri arasında emekli maaşını Akbank’a taşıyanlara 7.000 TL’ye kadar promosyon ödemesi yapıyor. Ayrıca ek olarak kampanya döneminde yapılacak olan 1.250 TL ve üzeri harcamalara 250 TL ve toplamda 500 TL chip para hediye edilecek. Böylece Akbank’ta nakit promosyon tutarları 7.500 TL’ye kadar çıkabilecek.