Bankalardan kentsel dönüşüm konut kredisi seferberliği! 1 sene ertelemeli 0.60 faiz destekli kredi kampanyası

Türkiye Kahramanmaraş depremi sonrasında bir kere daha deprem gerçeği ile yüz yüze gelirken riskli yapıların yenilenmesi için kentsel dönüşüm konut kredisi paketi devreye alındı. Kentsel dönüşüm konut kredisi veren bankalar ve faiz oranları Şubat 2023!
Bankalardan kentsel dönüşüm konut kredisi seferberliği! 1 sene ertelemeli 0.60 faiz destekli kredi kampanyası

Bankalardan kentsel dönüşüm konut kredisi seferberliği! 1 sene ertelemeli 0.60 faiz destekli kredi kampanyası - Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 Pazartesi gününün ilk saatlerinde meydana gelen 7.7 şiddetindeki deprem ile 11 ilde büyük bir yıkım yaşanırken depremin vurduğu illerde yaşayan kişiler kadar deprem riski yaşanan illerde yaşayan kişilerde büyük panik ve korku yaşamıştı. 

Yıkılan binaların yanında ayakta sapasağlam kalan binaların sayısı da dikkat çekerken deprem  değil bina öldürür gerçeği bir kere daha yüzlere vurulmuştu. Yıkılan bina enkazlarının atında 42 binden fazla insan hayatını kaybederken binlerce bina da ağır hasarlı olarak yıkılma kararı kapsamına alınmıştı. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUT KREDİSİ NEDİR, KİMLERE VERİLİR?

Konut kredisi çekmek istiyorum diyen kişilere bankalar finansman desteği sağlarken kentsel dönüşüm kredisi ise evini kentsel dönüşüme veren kişilere verilmektedir. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "6306 sayılı Kanun kapsamında, yapısı riskli olarak tespit edilen gerçek veya tüzel kişilerin bankalardan kullanacağı kredilere Bakanlığımızca faiz desteği verilmektedir. 6306 sayılı Kanunun 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrası kapsamında konutunu ve/veya işyerini kendi imkanları ile yapmak ya da edinmek isteyenlerin, bankalardan kullanacakları kredilere sağlanacak faiz desteğine ilişkin esaslar Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile belirlenmektedir" denilerek kredinin kapsamı açıklandı. 

Bankalardan kentsel dönüşüm konut kredisi seferberliği! 1 sene ertelemeli 0.60 faiz destekli kredi kampanyası

KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI YÜZDE KAÇ, HANGİ BANKALAR KREDİ VERİYOR?

Ülkemizde hizmet veren hemen hemen tüm bankaların kentsel dönüşüm konut kredisi paketleri bulunmakta olup konut kredisi faiz oranı bu paketlerde daha düşük uygulanmaktadır. Bunun nedeni bakanlığın belirli bir oranını kendisinin karşılamasıdır.

Örneğin konut kredisi çeken bir kişiye yüzde 1,20 faiz oranı ile konut kredisi veren bir banka için yüzde 0,60 oranında bakanlık kredi faiz desteği vermekte bu da faiz oranını yüzde 0,60 seviyesine çekilmesini sağlamaktadır. Krediden yararlanmak isteyen kişinin evinin riskli yapı ilan edilen bölge içerisinde yer alması ya da evine riskli yapı bölgesi alması yeterlidir.