Başvuranlara 2.000 TL devlet desteği! Gelir kriteri yok, ödemeler PTT'den!

Aile Bakanlığı ailelerin bütçelerine katkılar sağlamaya devam ediyor. Bakanlığın başvuru yapan bazı ailelere 2.000 TL ödeme yapacağı açıklandı.
Başvuranlara 2.000 TL devlet desteği! Gelir kriteri yok, ödemeler PTT'den!

Sosyal politikalar ile gündeme gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara sosyal yardım ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Özellikle ekonomik olarak zor günler geçiren aileler için bu sosyal destekler çok daha fazla önemli hale geldiler. Aile Bakanlığı da vatandaşların yanında yer alıp devletin sosyal yönüne net bir şekilde ortaya koyuyor.

DEVLET DESTEKLERİ KATLANDI

Türkiye'de vatandaşlara devlet tarafından verilen desteklerde çok önemli artışlar yapıldı. Hem ekonomik bir krizin içerisinde olunması hem de seçimlerin yaklaşması nedeniyle sosyal politikalar çok daha ön plana alındı. Merkezi yönetim bütçesinden de Aile Bakanlığı'nın bütçesinde çok önemli kaynak aktarımları yapılırken vatandaşlara bu paralar son kuruşuna kadar dağıtılıyor. 

EV SAHİBİ VEYA KİRACI FARKETMİYOR

Aile Bakanlığı'nın sosyal yardım kalemlerinden birisi de doğalgaz tüketim desteği oldu. Bu sosyal yardım için ev sahibi olmak veya kiracı olmanın herhangi bir farkı bulunmuyor. Doğalgaz aboneliği olan tüm vatandaşlar Aile Bakanlığı'nın bu imkanından yararlanabiliyorlar. Bunun için başvuru şartı bulunuyor. Başvuru yapılması durumunda vatandaşlar bu sosyal yardım ödemesini alabiliyorlar. Ayrıca bu sosyal yardım için herhangi bir gelir kriteri de bulunmuyor. Vatandaşların kış aylarını daha rahat geçirebilmeleri için devlet tarafından böyle bir imkan sağlanıyor. 

2.000 TL ÖDEME YAPILIYOR!

Aile Bakanlığı'nın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile iş birliği halinde uygulamaya soktuğu bu sosyal yardım programı kapsamında yılda 4 milyon aileye bu sosyal yardımın verilmesinin planlandığı bildirildi. Türkiye'nin 81 ili de bu sosyal yardım için kapsam içerisine alınırken ödemeler ilden ile farklılık gösteriyor. Bazı illerde kış şartlarının daha ılıman geçmesinden dolayı bu kentlerde doğalgaz tüketim desteği daha düşük miktarlarda belirleniyor. Kış iklimi çok sert geçen illerde ise kişi başı yardım tutarı daha da yüksek olabiliyor. 900 TL ile 2.500 TL arasında değişen bu sosyal yardımlar genellikle vatandaşlara 2.000 TL olarak veriliyor. 

ÖDEMELER NAKİT YAPILIYOR!

Aile Bakanlığı doğalgaz faturası desteği kapsamında başvuru yapan hemen hemen her vatandaş ödeme alma hakkına sahip oluyor. Tek seferlik olan bu sosyal yardım için ailelere ödemeler nakit olarak yapılıyor. Bu nakit ödemeler de vatandaşlara PTT şubelerinden veriliyor.