Başvuru yapan alacak! Ziraat Bankası ev sahibi olana 50 bin kiracılara 20 bin TL para yatıracak

Ev sahibi ve kiracılar için yeni destek paketi açıklandı! Türkiye Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve asrın felaketi olarak adlandırılan depremle sarsılırken yaşanan deprem felaketinin yaralarını sarmak adına yeni yardım paketi açıklanmıştı.
Başvuru yapan alacak! Ziraat Bankası ev sahibi olana 50 bin kiracılara 20 bin TL para yatıracak

Başvuru yapan alacak! Ziraat Bankası ev sahibi olana 50 bin kiracılara 20 bin TL para yatıracak - Kahramanmaraş depremi ile 11 ilde büyük yıkım, can kaybı ve maddi hasar meydana gelirken Türkiye yaraları sarmak adına tek yürek olmuştu. Depremden etkilenen 11 ilde AFAD tarafından açıklanan son verilere göre 41 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybederken deprem bölgesinde yaşayan milyonlarca kişi de evsiz kalmıştı. 

Binlerce bina yıkılırken ayakta kalmayı başaran çok sayıda bina ise ağır hasarlı ve hasarlı olarak raporlandı. Vatandaşlar bölgeyi beşik gibi sallamaya devam eden artçı sarsıntılar nedeni ile sağlam olarak rapor verilse bile evlerine girmekten çekinirken devletin barınma yardımı da başladı. Depremzedeler için devlet yardımları açıklanırken bunlardan biri de kira ve taşınma yardımı olarak öne çıkmıştı. 

EV SAHİBİ OLANA AYLIK 5 BİN TL, KİRACILARA 2 BİN TL KİRA YARDIMI YAPILACAK! 

Depremzedelere yönelik para yardımları her geçen gün arttırılırken depremin ilk günlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile depremzedelere acil nakit ihtiyaçlarını karşılamak adına 10 bin liralık para yardımı yapılacağı açıklanmıştı. Yine depremde hayatını kaybeden kişilerin yakınlarına 100 bin TL para yardımı yapılacağı da ilan edilmişti. 

Bu yardımlara ek olarak depremzedelere ev sahibi olmaları durumunda 5 bin TL kiracı olmaları durumunda ise aylık 2 bin TL kira yardımı ödemesi yapılacağı açıklandı. Söz konusu ödeme 12 ay boyunca her ay düzenli olarak hesaplarına nakit para olarak yatırılacak. Ödemeyi 10 ay boyunca alan ev sahibi 50 bin TL ve kiracı ise 20 bin TL nakit para desteği almış olacak. 12 ay boyunca alınması durumunda ise söz konusu para ev sahipleri için 60 bin TL ve kiracılar için ise 24 bin TL'ye çıkmış olacak. 

AFETZEDE BARINMA DESTEĞİ YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN, E-DEVLET NASIL YAPILIR?

Söz konusu yardımı almak isteyen kişiler e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecekler. Başvurusunu yapan kişiler evleri hasarlı olarak tespit edildiyse Ziraat Bankası üzerinden para yardımlarını alabilecekler.