BDDK Onayı İle Resmi Gazete'de Yayımlandı! Yeni Factoring Şirketi Quick Finansman Faaliyet İzni Aldı

BDDK Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 07/07/2022 Tarihli ve 10264 Sayılı Kararı kapsamında Quick Finansman A.Ş. faaliyet izni aldı.
BDDK Onayı İle Resmi Gazete'de Yayımlandı! Yeni Factoring Şirketi Quick Finansman Faaliyet İzni Aldı

14 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan BDDK Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 07/07/2022 Tarihli ve 10264 Sayılı Kararı kapsamında Türkiye'de yeni bir factoring şirketi daha kuruldu. Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında Maher Grup şirketlerinden Quick Sigorta’nın % 100 iştiraki olan Quick Finansman A.Ş. faaliyet izni aldı. 

Sermeyesinin yüzde 100'ü  Quick Sigorta'ya ait olmak üzere kurulan şirketin sermayesi 50 milyon TL olarak belirlenirken şirket 6361 sayılı kanun kapsamında hizmet verecek. Quick Finansman A.Ş. müşterilerine her türlü mal ve hizmet alımlarında nakit para desteğinde bulunmak üzere kredi verme yetkisine sahip olacak. 

QUİCK FİNANSMAN KİME AİT, KİMİN?

Türkiye'nin en genç finansman şirketi olarak hizmet vermeye başlayacak olan Quick Finansman şirketi Maher Holding bünyesinde bulunan Quick Sigorta tarafından kuruldu. Quick Sigorta şirketinin sermayesinin yüzde 100'ünü karşıladığı finansman şirketi faaliyet iznini 14 Temmuz 2022 tarihi ile resmi olarak almış oldu. 

BDDK Onayı İle Resmi Gazete'de Yayımlandı! Yeni Factoring Şirketi Quick Finansman Faaliyet İzni Aldı

Maher Holding Sigorta Grup Başkanı Ahmet Yaşar finansman şirketi hakkında yaptığı açıklamasında "Gerek sigorta grubumuzdaki teknolojik altyapı avantajımız gerekse sürdürülebilirliğin devamı için önemli olan önleyici sigortacılık ve finans alanındaki pratiklerimiz sayesinde, Quick Finans’ın hızlı bir başlangıç yapacağını ve Türkiye’deki sigortacılığın gelişmesine de katkı sunacağını düşünüyorum" diyerek finansman şirketinin herkese hayırlı olmasını diledi. 

Kurulan yeni şirket her türlü mal ve hizmet alımı için ihtiyaç duyanlara kredi verme yetkisini elde etmiş oldu.