Binlerce Kişi Bu Hakkını Bilmiyor! Tek Başvuru ile Her Ay 3 Bin 340 Lira Ödeniyor

Devlet tarafından birçok vatandaşa farklı kalemlerde destek veriliyor. Bu destekler kimi zaman gıda, giyim, eğitim, barınma ve ısınma gibi kategorilerde olsa da nakit yardımları da sıklıkla yapılıyor.
Binlerce Kişi Bu Hakkını Bilmiyor! Tek Başvuru ile Her Ay 3 Bin 340 Lira Ödeniyor

Asgari ücrete zam gelmesi ardından devletin verdiği nakit desteklerinin miktarı da arttı. Asgari ücretin 1 temmuz itibariyle 5 bin 500 lira olmasıyla, günlük asgari ücret üzerinden hesaplanan yardım paraları da yüzde 30 oranında zamlanmış oldu. Bu kapsamda devlet yardımlarından en yüklü tutarda olanlar üzerinde hak sahibi olan kişiler, bu ödenekten her ay faydalanabilecek.

Birçok kişi bilmiyor! 3.336 TL devlet yardımı yapılıyor

Devletin yardım kalemlerinden biri de engelli ve yaşlı kişilerin bakımını sağlayan vatandaşlar için veriliyor. Bakıma muhtaç kişilerin bakımını üstlenen kişilere, devlet her ay para ödüyor. Hem bakım sağlayana destek hem de bakım sağlananın ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla her ay ödeme yapılıyor. Evde bakım maaşı olarak bilinen bu aylığına tutarı, 1 Temmuz 2022 tarihi itibariyle 3 bin 336 liraya yükseltildi.

Binlerce Kişi Bu Hakkını Bilmiyor! Tek Başvuru ile Her Ay 3 Bin 340 Lira Ödeniyor

Belirtilen şartları taşımak gerekiyor

Yaşlı aylığına kapsamında 65 yaş aylığı ve evde bakım maaşı ayrı olarak veriliyor. 65 yaş aylığı alabilmek için öncelikle yaş, gelir ve sosyal güvence gibi ayrıntılara dikkat ediliyor. Bu kişilerin 65 yaşını mutlaka doldurmuş olmaları gerekmektedir. Sonrasında ise Temmuz ayı baz alınarak hane halkı gelirinin 1.833 liradan az olup olmadığına bakılıyor. Eğer gelir belirtilen tutardan az ise ve kişi 65 yaşını doldurmuşsa, yapacağı başvuru ile 65 yaş aylığı almaya hak kazanıyor.

Yakınına da ödeniyor

Evde bakım maaşında ise bakıma muhtaç kişiye bakım sağlayan yakınına ödeme yapılıyor. Temmuz zammı öncesinde yapılan yardım miktarı 2 bin 345 lira iken memur maaşlarına yapılan zam ile bu tutar 3 bin 336 liraya yükseltildi. Birçok hak sahibi bu haktan yararlanabileceğini bilmezken yapacakları başvuru ile kolaylıkla ödenek alabilecekler.

Evde bakım paraları her ayın 15inde hesaplara yatırılmaya başlıyor ve ay sonuna kadar işlem devam ediyor. İl İl farklı tarihlerde yatırılan maaşlar banka hesabı üzerinden kolayca çekilebiliyor.