Bitcoin haftaya düşüşle başladı, bu 5 altcoin düşüşlere karşı değer artışları gösterdi!

Kripto para piyasalarında hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Son günlerde toparlanma hareketlerinin öne çıktığı kripto paralarda yeni hafta yine hareketli başladı. Son 24 saatte gelen fiyat artışlarında hangi varlıklar ön plandaydı?
Bitcoin haftaya düşüşle başladı, bu 5 altcoin düşüşlere karşı değer artışları gösterdi!

Kripto para piyasalarında önceki haftada ve geride bıraktığımız hafta Bitcoin (BTC) öncülüğünde fiyat artışları kaydedildi. Yaşanan fiyat artışlarında Bitcoin’in bir kez daha 24 bin doları test etmeye başlaması, altcoinlerin de benzer fiyat hareketleri ile değer artışları yaşamasını sağladı. Gelen yükselişler sonrasında gözler Ağustos ayında piyasaların nasıl hareket edeceğindeydi ve Ağustos ayı kriptolarda düşüşlerle başladı. Son haftada yükseliş eğilimine giren Bitcoin, yeni gün açılışında 23 bin 360 dolar seviyesine kadar geriledi. Bu gerileme ile birçok altcoin de benzer değer kayıpları yaşadı.

PİYASADA DÜŞÜŞ HAREKETLİLİĞİ

Lider kripto para birimi Bitcoin, geçtiğimiz haftayı oldukça verimli şekilde geçirdi ve kritik değer artışları yaşadı. Bu değer artışları sonrasında yeni hafta açılışında Bitcoin’in 23 bin 360 dolara kadar gerilemesi, piyasadaki çoğu altcoinin de yönünü aşağı çevirmesine neden oldu. Yaşanan değer kayıplarına dahil olan Ethereum (ETH), bu süreçte 1.690 dolar seviyesine kadar geriledi. Ethereum’un 1.700 dolar seviyesinin altına gerilediği süreçte kripto para piyasasının toplam değeri de 1,13 trilyon dolara kadar geriledi. Ayrıca Coinglass verilerine göre piyasalarda son 24 saatlik süreçte ortalama 133 milyon dolarlık long ve short pozisyon tasfiye oldu.

SON 24 SAATTE EN FAZLA DEĞER KAZANANLAR

Bitcoin haftaya düşüşle başladı, bu 5 altcoin düşüşlere karşı değer artışları gösterdi!

Günün erken saatlerinde yönünü aşağı çeviren Bitcoin 23 bin 360 dolar seviyesine geriledi. Piyasalarda genel görünümde düşüş hareketliliği başlamış olsa da piyasa değeri ile en büyük 100 kripto para birimi arasındaki bazı altcoinler bu düşüş eğilimine katılmadı ve yukarı yönlü hareketler ortaya koydu. Oluşan tabloda, son 24 saatlik süreçte piyasa değeri ile en büyük 100 kripto para arasında bulunan ve en yüksek değer artışı yaşayan 5 altcoin şöyle sıralandı:

  1. Piyasa değeri ile 30. sıradaki Filecoin (FIL) %24,25 değer artışı kaydetti.
  2. Piyasa değeri ile 51. sıradaki BitTorrent-New (BTT) %11,08 değer artışı kaydetti.
  3. Piyasa değeri ile 11. sıradaki Polkadot (DOT) %6,80 değer artışı kaydetti.
  4. Piyasa değeri ile 79. sıradaki Arweave (AR) %6,37 değer artışı kaydetti.
  5. Piyasa değeri ile 76. sıradaki Kusama (KSM) %4,91 değer artışı kaydetti.