Bitcoin'de Çöküş Aracı Kurumu İflasa Sürükledi!

Kripto para piyasalarında yaşanan dalgalanma aracı kurumları ve kripto para borsalarını olumsuz etkilerken iflas haberleri de peş peşe gelmeye devam ediyor.
Bitcoin'de Çöküş Aracı Kurumu İflasa Sürükledi!

Kripto para piyasasında yaşanan dalgalanma tüm hızı ile devam ederken ne yazık ki yaşanan değer kayıpları pek çok kripto para borsasının ve aracı kurumunda iflas etmesine neden oldu. Yeni bir iflas haberi de Amerika'dan geldi. 

ABD'de kripto para aracı kurumu olarak hizmet veren Voyager Digital resmi olarak iflas başvurusunda bulundu. AA Finans tarafından yapılan habere göre dev aracı kurum ABD İflas Kanunu'nun 11'inci Bölümü uyarınca resmi başvuru yaparak borçlarını yeniden yapılandırma sürecini başlattı. 

BİTCOİN'DE SON DURUM NEDİR, DÜŞÜŞ DEVAM EDER Mİ?

Konu hakkında açıklama yapan Voyager Üst Yöneticisi Stephen Ehrlich, tüm çalışanlar ve paydaşlar için en iyi yolu belirlemeye çalıştıklarını söyleyerek bu kararı almak zorunda kaldıklarını söyledi. Son dönemde kripto para piyasasında yaşanan dalgalanma ve oynaklık nedeni ile Three Arrows Capital'ın temerrüde düşmesinin de bu krizi derinleştirdiğini söyledi. 

Bitcoin'de Çöküş Aracı Kurumu İflasa Sürükledi!

Öte yandan kripto paralarda dalgalanma tüm hızı ile devam ederken Bitcoin yaptığı yeni atak ile bir kere daha 20 bin doların üzerine çıkmayı başardı. Bitcoin an itibari ile 20 bin 508,20 dolar seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Amerikan Merkez Bankası FED tarafından yayımlanan tutanaklarda yeniden faiz artırımı sinyallerinin verilmesi ile kripto paralar bir kere daha baskı altına girmiş oldu. Bitcoin bir yandan FED baskısı ile mücadele etmeye devam ederken bir yandan da yatırımcıların yoğun satış işlemleri karşısında ayakta kalmaya çalışıyor.