Borcu olanlara Cumhurbaşkanı müjdesi! Borç yapılandırma kanunu 2023 Resmi Gazete'de yayımlandı!

12 Mart 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan 7440 Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girdi. Ehliyet affı ve vergi affı yasalaştı!
Borcu olanlara Cumhurbaşkanı müjdesi! Borç yapılandırma kanunu 2023 Resmi Gazete'de yayımlandı!

Borcu olanlara Cumhurbaşkanı müjdesi! Borç yapılandırma kanunu 2023 Resmi Gazete'de yayımlandı! Ekonomik olarak son derece dalgalı bir seyir izlenen son dönemde vatandaşın borcunda da rekor oranda yükseliş yaşanmıştı. Borçlu olan kişi sayısı her geçen gün artarken borcunu ödemekte zorlanan kişiler için beklenen kurtarma paketi geldi. 

12 Mart 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan  7440 Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugün itibari ile resmen yürürlüğe girdi. Yeni kanun kapsamına giren borçların tümünde vatandaşın faiz borcu silinirken taksitle ana parayı büyük bir kolaylıkla ödeme imkanı sunuldu. 

BORÇ YAPILANDIRMA BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYACAK, İLK TAKSİT ÖDEME HANGİ TARİHTE?

Kamu alacaklarına yönelik olarak yapılan düzenlemeyi içeren kanun teklifi kapsamında 31 Aralık 2022 öncesine ait borçlar için 48 taksitle ödeme imkanı sunulacak. Yapılandırma için başvuru ekranı 31 Mayıs 2023 tarihinde açılacak. Başvurusunu yapan kişilerin ilk taksit ödemeleri ise 30 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşecek. 

Borcu olanlara Cumhurbaşkanı müjdesi! Borç yapılandırma kanunu 2023 Resmi Gazete'de yayımlandı!

2.000 TL ALTINDA OLAN BORÇLAR SİLİNDİ! EHLİYET AFFI YASALAŞTI!

Yayımlanan kanun kapsamında vergi dairelerine olan 2 bin TL altındaki tüm borçlar silinecek. Yapılandırılan borç idari para cezası ise asıl alacaktan da yüzde 25 oranında indirim sağlanacak. Kamuoyunda ehliyet affı olarak bilinen yasal düzenleme de bu kanun teklifi kapsamında yasalaşmış oldu.

 Kanun teklifinin Resmi Gazete ile yayımlanmasının ardından ürücülerin alkol, uyuşturucu, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerden kaynaklanan ceza puanları silinecek. 10 bine yakın geri alınan ehliyet kanun kapsamında sahiplerine iade edilecek.