Borsa İstanbul'da tüm zamanların rekoru! İşte yeni rekor seviyesi!

Borsa İstanbul’da yine tüm zamanların rekorlarının kırıldığı bir işlem günü daha sona erdi. BIST 100 Endeksi bugün 2.723,67 puandan günü tamamlayarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.
Borsa İstanbul'da tüm zamanların rekoru! İşte yeni rekor seviyesi!

Borsa İstanbul’da bugün tüm zamanların bir rekoru daha kırıldı. Bugün Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi’nde yüzde 1,46 yükseliş kaydedilerek 2.723,67 puana ulaşıldı. Bu seviye Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi için tüm zamanların en yüksek seviyesi olarak kayıtlara geçti. BIST 100 Endeksi’nde önceki kapanışa göre 39,21 puan artış meydana geldi. Toplam işlem hacmi ise 44,4 milyar lira seviyesine ulaştı.

SEKTÖR ENDEKSLERİNDE GÜNLÜK GÖRÜNÜM

Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi’nde bugün bankacılık endeksinde yüzde 3,82, holding endeksinde ise yüzde 1,02 değer kazanımı gerçekleşti. Sektör endeksleri içerisinde ise en çok kazandıran yüzde 5,28 ile finansal kiralama, faktoring oldu. Gayrimenkul yatırım ortaklığı ise yüzde 0,94 kayıp ile en çok gerileyen sektör oldu.

BIST 100 Endeksi’nde meydana gelen değer kazanımı ile tüm zamanların en yüksek kapanışı gerçekleşti. Görülen en yüksek seviye rekoru 2.733,50 puana yükselmiş oldu.

Analistler jeopolitik risklere ilişkin endişelerin geri plana atılmasına dikkat çekerken yatırımcıların oldukça iyi gelen şirket finansal sonuçlarına odaklandıkları ve bunun da pozitif bir seyire dönüştüğüne vurgu yaptılar.

YARIN HANGİ VERİLER TAKİP EDİLECEK?

Borsa yatırımcıları yarın yurt içinde Hazine nakit dengesi rakamlarını takip edecekler. Yurt dışında ise ABD tarım dışı istihdam rakamlarının çok büyük bir etki yapacağı düşünülüyor. Bu verilerin beklentilere göre gelmesi durumunda Borsa İstanbul’da değer kazanımının hızlanması bekleniyor. Ayrıca Almanya’da sanayi üretimine dair veriler de yarın takip edilecek veriler arasında ön plana çıkıyor.

Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi’nde teknik açıdan 2.750 seviyesi direnç, 2.600 seviyesi ise destek noktaları olarak takip edilecek.