BOTAŞ doğalgaz indirimlerini açıkladı!

Dünyada doğalgaz fiyatlarının düşmeye başlaması ile beraber Türkiye’de de doğalgaz indirimi açıklaması yapıldı. BOTAŞ 1 Şubat tarihinden itibaren geçerli olacak doğalgaz indirimlerini açıkladı.
BOTAŞ doğalgaz indirimlerini açıkladı!

Doğalgaz fiyatları tüm dünyada rekor seviyelere yükselmişti. Özellikle Rusya – Ukrayna savaşının ilk dönemlerinde doğalgaz fiyatlarında rekor yükselişler meydana geldi. Ancak son haftalarda doğalgaz fiyatlarında düşüşler meydana geldi. Bazı Avrupa ülkelerinde yüzde 80’a varan doğalgaz indirimleri görüldü. Bu indirim kervanına 1 Şubat’tan itibaren Türkiye de katılıyor. BOTAŞ bir açıklama yaparak doğalgaz indirimi duyurusunda bulundu.

DOĞALGAZDA İNDİRİM AÇIKLAMASI

BOTAŞ tarafından yapılan açıklama ile 1 Şubat 2023’ten itibaren geçerli olacak bazı doğalgaz tarifeleri açıklandı. Buna göre büyük sanayi kuruluşlarının kullandığı doğalgazın toptan fiyatında yüzde 13,30 ile yüzde 17,22 oranlarında indirim yapıldı. Ayrıca elektrik üretim amaçlı doğalgaz toptan satışında da yüzde 16,67 oranında indirim yapıldı.

Ekim 2022 doğalgaz fiyatları esas alındığında sanayide kullanılan doğalgazın toptan fiyatında 1 Şubat 2023 tarihi itibariyle toplam indirim yüzde 24,77 ile yüzde 38,45 aralığında olacak. Üretimde doğalgaz maliyetinin düşecek olması daha ucuz üretim anlamına geliyor. Bunun da çeşitli fiyatlandırmalarda etkili olacağı düşünülüyor.

ELEKTRİKTE DE İNDİRİM UYGULANMIŞTI!

Ayrıca Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) serbest piyasada elektrik tavan fiyatını 4.200 TL’den 3.650 TL’ye indirmişti. Bu indirim ile elektrik tüketimlerini serbest piyasada satılan elektrikten yapan sanayi kuruluşlarının elektrik maliyetlerinde yüzde 12 oranında indirim yapılmıştı.

KONUT ABONELERİNE DOĞALGAZ İNDİRİMİ VAR MI?

BOTAŞ konutlarda kullanılan doğalgaz ile alakalı olarak herhangi bir indirim açıklaması yapmadı. Şubat ayında konutlarda tüketilen doğalgazın fiyat tarifesinin 1 Şubat 2023 tarihinde bOTAŞ tarafından açıklanması bekleniyor. Konut abonelerine de indirim yapılabileceği değerlendirmeleri yapılsa da henüz resmi bir duyuru yayınlanmadı