Brent petrol çöktü beklenen indirim göründü! Benzin motorin LPG otogaz fiyatlarında tabela gece yarısı değişiyor

Dolar kurunda yaşanan yükselişe rağmen brent petrol fiyatında yaşanan büyük çöküş akaryakıt fiyatlarına indirim müjdesine dönüştü. Motorine indirim var mı, benzine son dakika indirim beklentisi açıklandı mı yanıt geldi.
Brent petrol çöktü beklenen indirim göründü! Benzin motorin LPG otogaz fiyatlarında tabela gece yarısı değişiyor

Brent petrol çöktü beklenen indirim göründü! Benzin motorin LPG otogaz fiyatlarında tabela gece yarısı değişiyor - Tüm dünyayı etkileyen Rusya Ukrayna savaşı döneminde Türkiye akaryakıt fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında yer almıştı. 

Motorinin ve benzinin litre fiyatının 30 TL bandına dayandığı dönemde sürücüler kontak kapatma eylemi başlatırken savaşın ilk şok dalgasının atlatılması ile akaryakıt fiyatlarında normalleşme süreci başlamıştı. Benzin ve motorinin litre fiyatı düşüş etkisi ile normalleşme yaşarken döviz kurundaki yeni yükseliş bu etkinin sınırlı hissedilmesine neden olmuştu. 

BRENT PETROL VE DOLAR KURUNDA SON DURUM NE, PETROL FİYATLARI NEDEN DÜŞTÜ, DÜŞÜYOR?

Döviz kurunda devam eden yukarı yönlü hareketliliğe rağmen brent petrol fiyatında yaşanan sert düşüşün olumlu etkisi ile akaryakıt fiyatları için yeni indirim haberi açıklandı. ABD'de iki dev bankanın batması ile sert bir ekonomik şok yaşanırken bugün açıklanacak ABD enflasyon verisi ve buna göre şekillenecek FED faiz kararı beklentileri brent petrolde sert düşüşe neden oldu. 

Brent petrol çöktü beklenen indirim göründü! Benzin motorin LPG otogaz fiyatlarında tabela gece yarısı değişiyor

Brent petrol fiyatında yaşanan düşüş iç piyasada benzin ve motorinin litre fiyatı için indirim beklentisini arttırmıştı. An itibari ile iç piyasada akaryakıt fiyatları üzerinden en önemli belirleyen olan brent petrolün fiyatı bir kere daha 80 dolar seviyesine çekildi ve 79.96 dolar seviyesini gördü. İç piyasada ise dolar kuru 18.9765 TL seviyesinden işlem görüyor. 

AKARYAKIT FİYATLARINDA SON DURUM NE, BENZİNE VE MOTORİNE İNDİRİM BEKLENTİSİ HABERİ VAR MI?

 Brent petrol fiyatında yaşanan düşüşün ardından açıklama yapan sektör temsilcileri motorinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren pompaya yansımak üzere 71 kuruşluk indirim beklentisi olduğunu açıkladılar. Benzin ve LPG otogaz fiyatları için ise an itibari ile bir fiyat güncellemesi haberi verilmedir. İstanbul'da motorinin litre fiyatı anlık olarak 21,59 TL'den satılırken fiyatlar yeniden 20 TL'li seviyelere çekilmiş olacak. Benzinin litresi ise 20,48 TL civarında yer alıyor.