Bu haber emeklileri sevindirecek! Emekli maaşına 3 bin TL zam için meclise kanun teklifi verildi

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise sunuldu. Kanun teklifinin onaylanması durumunda en düşük emekli maaşına 3 bin liralık zam yapılacak.
Bu haber emeklileri sevindirecek! Emekli maaşına 3 bin TL zam için meclise kanun teklifi verildi

Bu haber emeklileri sevindirecek! Emekli maaşına 3 bin TL zam için meclise kanun teklifi verildi - Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş en çok emekli vatandaşları olumsuz etkilerken artan hayat pahalılığı ile ay sonunu getirmek zorlaşmıştı. 

Emekli maaşlarına ek zam talebi gündemdeki yerini korurken hakkında meclisten bir yeni hamle daha geldi. İzmir Milletvekili Özcan Purçu tarafından meclise sunulan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında teklif ile emekli vatandaşların maaşlarının en az net asgari ücret kadar artırılması talep edildi. Bu kapsamda emekli maaşına 3 bin liralık zam gelmesi gündeme taşındı. 

SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE 1-31/05/2006 Tarihli ve 5510 Sayıh Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanımu'nun ek 19 uncu maddesinin birinci fıkrasındaki "5500 Türk lirasından az olamaz" ibaresi "net asgari ücretten az olamaz" şeklinde değiştirilmiştir

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanlığı yürütür.

Bu haber emeklileri sevindirecek! Emekli maaşına 3 bin TL zam için meclise kanun teklifi verildi

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞINA 3 BİN LİRALIK ZAM GELEBİLİR! 

Kanun teklifinin meclise sunulması ile beraber en düşük emekli aylığına 3 bin liralık zam yapılması gündeme taşındı. Komisyona sunulan kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda en düşük emekli maaşı olarak belirlenen 5 bin 500 liralık rakam 3 bin liralık zam görecek ve asgari ücret düzeyine çıkartılacak. Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile 2023 yılı asgari ücret maaşı 8 bin 506 liraya çıkartılmış olacak. 

Verilen kanun teklifinde "Bu kanun teklifi ile yaklaşık 14 milyon emeklinin yaşam koşullarının bir nebzede iyileştirilmesi amacıyla en düşük emekli maaşının net asgari ücret tutarı olan 8.506,80TL olması hedeflenmektedir" ifadesine yer verilerek en düşük emekli maaşının 8 bin 506 liraya yükseltilmesi talep edildi. Kanun teklifi ilk olarak komisyonda görüşülecek. Komisyonda onaylanması durumunda genel kurula sevk edilecek ve burada da onaylanması halinde Resmi Gazete'de yayımlanarak kanunlaşacak.