Bu hafta dolar kuruna dikkat uyarısı! 2023 yılı dolar kuru tahminlerini açıkladı!

Dolar kuruna dair bir değerlendirme yapan ünlü ekonomist Devrim Akyıl 2023 yılı tahminlerini açıkladı. Dolar kurunda patlama için çok fazla zaman kalmadığını belirten Devrim Akyıl kuru yükseltmenin zorunluluk haline geldiğini ifade etti.
Bu hafta dolar kuruna dikkat uyarısı! 2023 yılı dolar kuru tahminlerini açıkladı!

Türkiye ekonomisini dolar kuru ekseninde değerlendiren ünlü ekonomist Devrim Akyıl önemli tespitlerde bulundu. Dolar kurunun çok fazla zamanının kalmadığını belirten ünlü finans uzmanı dolar kurunda 2023 yılında görülmesini beklediği seviyeleri de açıkladı.

SADECE DÖVİZİ KONTROL EDİP ENFLASYONU DÜŞÜREMEZSİNİZ

Zam yağmuru başlayacağının işaretlerinin geldiğini belirten Devrim Akyıl, “Zam yağmuru haberi var. Yapılan manevralar bunu gösteriyor. Asgari ücret zammı tüm işverenler için zam yağmuru olarak yorumlandı. Büyük bir enflasyon altında vatandaş ezilirken biz faiz indirip enflasyonu körüklüyoruz. Sadece dövizi kontrol ederek enflasyonu düşüremezsiniz. Dövizi de kontrol edemeyeceğiz. Ayda 10 Milyar Dolar dış ticaret açığı veriyoruz. Bunu oradan buradan bularak, vatandaşın döviz hesaplarını kullanarak bir yere kadar açık kapatırsınız. Bir yerden sonra o dövizi bulamazsınız.” dedi.

DOLAR PATLAYACAK!

Dolar kuru için patlama beklentisi olduğunu belirten Devrim Akyıl, “Seçim startı verilir verilmez kredi muslukları da açıklanacak. Ocak ayından sonra baz etkisi ile şu anda düşüyor gibi görünen enflasyon yeniden zıplayacak. Siyaset ayağında seçim planlaması yapılıyor ama ekonomi planlaması hiç de yapılıyor gibi görünmüyor. Kronik ekonomik sorunlar devam ediyor. Bu sorunlar her geçen gün birikiyor ve bir yerden sonra da dolar patlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

TEK UCUZ ŞEY DOLAR

Dolar kuruna dair yorumlarını sürdüren Devrim Akyıl, “Dolar kuruna baktığımızda herhangi bir değişiklik yok gibi gözüküyor. Ekranda dolar kuru 18,68 yazıyor ama o fiyattan dolar alamıyorsunuz. Gerçeklikten kopmaya başlayan bir ekran kuru var. Eninde sonunda bu kur yukarıya doğru götürülmek zorunda. Dış ticaret açığı bu dengede artarak yükselecek ve ülkedeki tek ucuz şey dolar kalacak. Bu dinamik sürdürülebilir. Peki ne zaman dolar kuru paylayacak? Bunun için çok da vakit kalmadı.” şeklinde konuştu.

BU HAFTA DOLAR KURUNA DİKKAT!

Dolar kuru için çok önemli bir uyarı yapan Devrim Akyıl, “Dolar kuru 18,28 TL’nin üzerinde kaldıkça teknik olarak yükseliş hareketinin devamını bekleyebiliriz. Bu hafta yurt dışı piyasalar kapalı olduğu için sığ işlemler yapılacak. Bundan dolayı hareketlilik artabilir. Hatta aşağı doğru bazı manevralar olursa bu sizi yanıltmasın. Bu hareketlerin kalıcılığı mümkün olmayacak. Dolar kurunu mümkün mertebe şu anda bu seviyede tutmaya çalışıyorlar ama yukarıya doğru çekmek zorunda kalacaklar. Bunu bilerek ve isteyerek yapacaklar. O dönemlere çok az kaldı.” dedi.

2023 DOLAR KURU TAHMİNLERİ!

2023 yılı için dolar kuru tahminlerini açıklayan Devrim Akyıl, “Dolar kurunda yukarıda 23,46 TL ve 33 TL teknik hedefleri var. Muhtemelen dolar kurunda 2023 yılında 33 TL’yi göreceğiz. 2023 yılının ilk çeyreğinde de zorunlu olarak dolar kurunun 23,46 TL’ye çıkarılması gerekecek ve bunu yapacaklar. Dolar kurunda baskılamaların olumsuz neticesinin tabelaya yansımasına çok kısa bir süre kaldı diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.