Bu hafta gram altın bu fiyata çıkacak! Altın kahini uzman açıkladı!

Altın piyasası ile alakalı olarak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk yeni değerlendirmelerde bulunarak ons ve gram altın hakkında fiyat beklentilerini açıkladı.
Bu hafta gram altın bu fiyata çıkacak! Altın kahini uzman açıkladı!

Altın piyasasına son dönemlerde gösterilmeye başlanan ilgi artarak devam ediyor. Dolar kurunun yükselmesine izin verilmemesi nedeniyle yatırım yapmak isteyenler altın piyasasına yöneliyorlar. Dünyada da değeri yüksek altın piyasası için olumlu gelişmeler yaşanıyor. Altın piyasasının son durumunu Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk yorumladı.

ALTIN FİYATLARINI DESTEKLEYEN GELİŞMELER!

Altın piyasası için önemli gelişmeler olduğunu belirten Mehmet Ali Yıldırımtürk, “ABD’den gelen enflasyon verisi düşük olduğu için Şubat ayının ilk gününde FED’in vereceği faiz kararında 25 baz puanlık faiz artırımı beklentisi oluşmaya başladı. Bu da doların zayıflamasına ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde gerilemeye neden oldu. Güçlü dolar ve yüksek faiz olgusunun altın üzerindeki baskını azaltmaya başladığını görüyoruz. Bunun yanında Dünya Bankası’ndan resesyon etkilerinin azaldığı ama bu etkisinin birkaç ay daha devam edeceğini açıklaması altın fiyatlarını destekledi.” dedi.

ONS ALTININ FİYAT HEDEFLERİ

Ons altın için fiyat hedeflerini açıklayan Mehmet Ali Yıldırımtürk, “Ons altın son dönemlerde bir yükseliş eğiliminde yoluna devam ediyor. Ons altında 1.925 dolar seviyelerinin üzerinde kalındıkça 1.950 dolar noktası test edilebilir. Altın piyasasında yukarı yönlü seyrin devam etmesi bekleniyor. Ons altın 1.950 dolar seviyesini aştıktan sonra geçen yıl mart ayında gördüğümüz 2.070 dolar seviyesi yeni bir direnç seviyesi olacak. Orayı da geçince yön biraz daha yukarıya doğru olacaktır. Bu süreçte küçük çaplı geri çekilmeler olabilir. FED’in faiz indirimlerine yıl içinde başlayacağı beklentisi de altın fiyatlarını destekleyecektir.” ifadelerini kullandı.

Dolar kuruna dair de bir değerlendirme yapan Mehmet Ali Yıldırımtürk, “İç piyasada Merkez Bankası geçen hafta faizi sabit tutma kararı aldı. Dolar dış piyasalarda diğer para birimleri karşısında hafif zayıflama gösteriyor. Bundan sonra döviz fiyatlarında hafif yukarı yönlü yükselişler görebiliriz. Sert bir yükseliş beklemiyorum. Aynı şekilde sert bir düşüş de beklemiyorum.” şeklinde konuştu.

GRAM ALTIN FİYAT BEKLENTİSİ!

Gram altın için fiyat tahmininde de bulunan Mehmet Ali Yıldırımtürk, “Baz etkisi ile enflasyonda düşüşler gözlemlense de vatandaşların alım gücü düştü ve altına yöneldiler. Gram altında bu hafta içinde 1.200 TL seviyesi test edilebilir. Gerilemelerde ise 1.175 TL seviyesi gündeme gelebilir. Ancak yönün yukarı doğu olduğunu görüyoruz. 1.200 TL aşılırsa sonraki hedef 1.250 TL olacak. Altına olan talepten dolayı altının iç piyasa ile dış piyasa bazında fiyat farkı oluşabiliyor.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.