Bu rakamın fazlası olur eksiği olmaz SSK emekli memur maaş Ocak 2023 zammı kuruşu kuruşuna hesaplandı

Emeklilere Ocak ayında yapılacak olan 2023 maaş zammı için rakamlar gündeme gelmeye devam ederken son 5 aylık enflasyon farkı üzerinden milyonlarca emeklinin alacağı zamlı maaşlar hesaplandı!
Bu rakamın fazlası olur eksiği olmaz SSK emekli memur maaş Ocak 2023 zammı kuruşu kuruşuna hesaplandı

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan Kasım ayı enflasyonu raporu ile beraber son 5 aylık enflasyon farkı kesinleşmiş oldu. Emekli ve memur maaşı enflasyon farkı zammı hesaplaması için böylelikle sadece Aralık ayı enflasyon verisi kalmış oldu. 

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından Ocak ayının hemen başında açıklanması beklenen Aralık ayı enflasyonu rakamı ile 6 aylık enflasyon farkı kesinleşmiş olacak. Bu rakama ek olarak bu sene Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan jest olarak belirtilen refah payının eklenmesi bekleniyor. Bu sayede ödenecek olan rakam arttırılmış olacak. Yani enflasyon farkı ile hesaplanan rakamın üzerine artı bir rakam eklenecek. 

SSK EMEKLİ VE MEMUR MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım ayı enflasyon rakamları ile beraber son 5 aylık enflasyon farkı toplamı belli olmuş oldu. Açıklanan son 5 aylık enflasyon toplamı yüzde 14.05 olarak gerçekleşti. 

 TÜİK tarafından açıklanan en son enflasyon verisi Kasım ayında açıklanmış ve Kasım ayı TÜFE oranı yüzde 2,88 olarak hesaplandı. Böylelikle son 5 aylık enflasyon verisi 14.05 olarak hesaplandı. Yani SSK emeklisi ve memur emeklisi olan kişilerin 5 aylık enflasyon zammı kesinleşti. SSK emeklisi maaş zammı yüzde 14.05 olarak hesaplanırken memur emeklisi maaş zammı 15.11 olarak gerçekleşti. 

 SSK EMEKLİ MAAŞI ZAMMI HESAPLAMA! 

SSK emekli maaşı hesaplaması için yeni senaryolar masaya gelirken; yıllık enflasyonun yüzde 65,2 olarak gerçekleşmesi durumunda maaş artışı yüzde 16,05 olarak gerçekleşecek. Yıllık enflasyonun yüzde 70,5 olarak gerçekleşmesi durumunda maaş artışı yüzde 19,75 oranı ile, yIllık enflasyonun yüzde 73,7 olarak gerçekleşmesi durumunda maaş artışı yüzde 22,03 oranı ile, yIllık enflasyonun yüzde 78,6 olarak gerçekleşmesi durumunda maaş artışı yüzde 25,45 oranı ile zam alacaklar. 

MEMUR EMEKLİSİ OCAK 2023 EMEKLİ OCAK MAAŞ ZAMMI ORANI NE KADAR OLACAK?

Yıllık enflasyon oranına göre memur emeklisi Ocak maaş zammı yüzde 17,13 ile 26,62 arasında değişecek.