Çalışma Bakanı Bilgin EYT'de yaş sınırı olacak mı sorusuna yanıt verdi asgari ücrete zam açıklaması yaptı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin milyonlarca kişinin beklemiş olduğu asgari ücrete zam ve EYT'de yaş sınırı açıklaması yaptı. Son dakika EYT gelişmesi bugün Bakan Bilgin ne dedi, 2023 asgari ücret beklentisi kaç TL, asgari ücrete ne kadar zam gelecek?
Çalışma Bakanı Bilgin EYT'de yaş sınırı olacak mı sorusuna yanıt verdi asgari ücrete zam açıklaması yaptı

Milyonlarca kişinin beklemiş olduğu 2023 asgari ücret zammı ve EYT yasası hakkında son dakika açıklaması yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapıldı. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan "EYT'yi bu senenin sonuna kadar gündemimizden çıkaracağız" açıklaması ile tüm gözler Bakan Bilgin'e çevrilmişti. 

Bugün saat 14:00'te başlayacak olan asgari ücret tespit komisyonu 2. toplantısı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından hem asgari ücret hem de Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası hakkında açıklama yapıldı. Bakan Bilgin bir kere daha "EYT'de yaş sınırı olacak mı?" sorusuna yanıt verdi. Merak edilen tüm detaylar haberimizde! 

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU SAAT KAÇTA?

Asgari ücretli çalışan milyonlarca kişinin yanı sıra maaşına asgari ücret zam oranı üzerinden artış yapılacak kişiler tarafından da beklenen 2023 asgari ücret zam oranı için işçi sendikası ve işveren sendikası bugün ikinci toplantısını gerçekleştirecek. Her iki tarafında 2023 asgari ücret maaşı için lik teliflerini masaya sürmesinin beklendiği kritik toplantının saati 14:00 olarak ilan edildi. 

ÇALIŞMA BAKANI BİLGİN'DEN SON DAKİKA ASGARİ ÜCRET VE EYT'DE YAŞ SINIRI AÇIKLAMASI!

Çalışma Bakanı Bilgin yapmış olduğu son dakika açıklaması ile "EYT'de yeni yaş sınırı olacak mı?" sorusuna yanıt verdi. Bakan Bilgin yaptığı açıklamasında "EYT'den istifade edecek insanların tamamını kapsayacak bir düzenleme yapıyoruz" diyerek bir kere daha yuvarlak bir yanıt vermiş oldu. 

Hatırlanacağı üzere dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi ziyaretler için Türkmenistan'a gitmeden hemen önce havalimanında yaptığı açıklamasında EYT yasasının Aralık ayı sonuna kadar meclise getirileceğini dile getirmişti. 

2023 ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI YÜZDE KAÇ OLACAK?

Bakan Bilgin asgari ücrete zam konusunda ise yaptığı açıklamasında "Asgari ücreti, diğer ücretleri de rahatlatacak bir düzeyde bir uzlaşmayla belirleyeceğiz." diyerek uzlaşma ile herkesi rahatlatacak bir düzey belirleyeceklerini dile getirdi. Söz konusu rakam 8.000 TL ile 8.500 TL arasında bekleniyor.