Çalışma Bakanı Bilgin'den son dakika asgari ücrete zam, enflasyon, sözleşmeli personele kadro 2022 açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son dakika açıklaması yaparak son dönemin en çok konuşulan gündem maddeleri arasında yer alan EYT, asgari ücret maaş zammı, enflasyon ve sözleşmeli personele kadro açıklaması!
Çalışma Bakanı Bilgin'den son dakika asgari ücrete zam, enflasyon, sözleşmeli personele kadro 2022 açıklaması!

Son dönemde kamuoyunun en çok meşgul eden gündem maddeleri arasında yer alan EYT, sözleşmeli personele kadro ve enflasyon hakkında son dakika açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapıldı.

AK Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Türkiye İçin Güven ve İstikrar isimli toplantıya katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin burada önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda pek çok konuya değinen Bakan Bilgin'in en çok dikkat çeken açıklaması sözleşmeli personel, EYT ve asgari ücret ile ilgili olan bölümler oldu. 

ÇALIŞMA BAKANI BİLGİN'DEN SON DAKİKA ASGARİ ÜCRET VE EYT AÇIKLAMASI! 

2022 senesinin başında yüzde 50 zam ile 4 bin 500 TL seviyesine yükseltilen asgari ücret maaşı için bu sene bir ilk yaşanmış ve asgari ücrete ilk kez ara zamda uygulanmıştı. Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarında olduğu gibi asgari ücret maaşında da enflasyon farkı zammı uygulamasına gidilmiş ve asgari ücret 5 bin 500 liraya çıkartılmıştı. Enflasyonda yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ederken gözler 2023 zammına çevrilmişti. 

 Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yüksek zam sinyali verdiği asgari ücret zammı için yeni bir son dakika açıklaması da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapıldı. Bakan Bilgin yaptığı açıklamasında “Asgari ücreti önceki yıla göre yüzde 80 arttırdık. Önümüzdeki dönem içerisinde sözleşmeli personel ve EYT sorununu çözüyoruz. Sorunları dosya dosya açarak çözeceğiz. Türkiye’nin emekçileri endişe etmesin. Türk devleti sosyal bir devlettir” diyerek sorunları aşamalı olarak çözeceklerini bir kere daha dile getirdi. 

 EYT'DE SON DURUM NE, EYT NE ZAMAN ÇIKACAK, EYT YASASI NE ZAMAN MECLİSE GELECEK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası hakkında da son dakika açıklaması yapan Bakan Bilgin EYT sorununu çözeceklerini belirtirken düzenlemeyi en geç Aralık ayında meclise getirmeyi planladıklarını dile getirdi.