Çalışma Bakanlığı 2023 asgari ücret ortak beklentisi rakamını 7 bin 845 TL olarak açıkladı!

2023 asgari ücret Ocak zammı için bugün birinci toplantı yapılırken toplantıdan gelen ilk rakam ne yazık ki işçilerin beklediği zammın son derece altında kalarak 7 bin 845 TL olarak ilan edildi.
Çalışma Bakanlığı 2023 asgari ücret ortak beklentisi rakamını 7 bin 845 TL olarak açıkladı!

7 milyon asgari ücretli çalışanın beklemiş olduğu 2023 asgari ücret maaşı için bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahibinde birinci toplantı yapıldı. Toplantının en önemli bölümü bakanlığın 81 ilde yaptırmış olduğu asgari ücret anketi için elde edilen rakamdı.

Hatırlanacağı üzere bakanlık tarafından anket çalışması yaptırılacağı ilan edilmiş ve bu anket çalışmasında 81 ilde işçi ve işveren kesimine beklemiş oldukları asgari ücret rakamının sorulacağı duyurulmuştu. Asgari ücret tespit komisyonu 1. toplantısı kapsamında bugün yapılan ilk toplantı kapsamında bakanlık işçi ve işveren sendikalarına anket sonucunda elde edilen rakamı açıkladı. 

2023 YILI ASGARİ ÜCRET MAAŞI İÇİN İLK RAKAM AÇIKLANDI! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından toplantıda yapılan 2023 Yılında Geçerli Olacak Asgari Ücreti Belirleme Çalışmaları anketinin sonuçları da açıklandı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "İşçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisi 7 bin 845 lira oldu" denilerek milyonların beklediği rakam 7 bin 845 TL olarak açıklandı. 

Asgari ücrete yapılacak olan zam oranı olarak patronların da telaffuz ettikleri rakamın 8 bin - 8 bin 500 TL aralığına gelmesi ve zamlı maaşın en az bu kadar olmasının beklenmesi nedeni ile açıklanan rakam işçiler tarafından beğenilmedi. Zamlı asgari ücret maaşının yapılacak olan 3 toplantının sonunda belirlenmesi bekleniyor. Ankette elde edilen sonuçlar: 

Kamuoyu beklentisi: 7.845 TL 

İşçilerin beklentisi: 7.050 TL 

İşverenlerin beklentisi 7.536 TL olarak belirlendi.