Çalışma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı Düğmeye Bastı, EYT İçin Yol Haritası Çıkarıldı! İşte EYT'de Yeni Emeklilik Formülleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son dakika EYT açıklaması yaptı. EYT'de son durum ne, kimler hemen emekli olacak, EYT ne zaman çıkacak, çıkarsa emekli olur muyum?
Çalışma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı Düğmeye Bastı, EYT İçin Yol Haritası Çıkarıldı! İşte EYT'de Yeni Emeklilik Formülleri

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için beklenen EYT müjdesi için adım adım mutlu sona yaklaşılıyor. Konu hakkında yeni son dakika açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapıldı. Bakan Bilgin yapmış olduğu son dakika açıklaması ile EYT için yeni yol haritasını duyurdu. Milyonlarca çalışan EYT haberi için gelecek son dakika müjdesini bekliyordu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında Hazine ve Maliye Bakanlığı ile beraber ortak çalışma grubu kurduklarını belirterek bu sorunu da yakında çözeceklerini söyledi. Bakan Bilgin tarafından yayımlanan "Bakanlık bünyesinde çalışma grubu oluşturduk. Maliye Bakanlığı da sürece katılacak. En uygun formülü devreye sokacağız" diyerek EYT mağdurlarını heyecanlandırdı. 

EYT'DE SON DAKİKA BUGÜN: ÇALIŞMA BAKANI VEDAT BİLGİN'İN EYT AÇIKLAMASI NEDİR, EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortak çalışma grubu kuracaklarını duyuran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Bakanlık bünyesinde çalışma grubu oluşturduk. Hazine ve Maliye bakanlığı da sürece katılacak. En uygun formülü devreye sokacağız. Çalışmayı yıl sonu ya da ocak başında Meclis'e sunacağız" diyerek bir kere daha EYT tarihi verdi. 

 EYT tarihi hakkında Bakan Bilgin yaptığı ilk açıklamasında Aralık ayını işaret etmişti. Yeni açıklamasında bir kere daha EYT'nin çıkacağı tarihi telaffuz eden Bakan Bilgin EYT düzenlemesini yıl sonuna kadar bitereceklerini, en geç Ocak ayında EYT yasası için hazırlanan düzenlemeyi meclise getireceklerini söyledi. 

 EYT ÇIKARSA STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI NE OLACAK, STAJ TARİHİ SİGORTA BAŞLANGIÇ TARİHİ SAYILACAK MI?

EYT düzenlemesi içerisinde staj mağduriyetinin de sona erdirilmesi gündeme gelmişti. Pek çok çalışan staj tarihi nedeni ile EYT kapsamı dışında kalırken staj tarihinin ilk işe giriş tarihi sayılması durumunda pek çok kişinin emeklilik tarihi 5 sene erkene çekilirken yine prim gün sayısı için aranılan süre de azalacak. 

Çalışma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı Düğmeye Bastı, EYT İçin Yol Haritası Çıkarıldı! İşte EYT'de Yeni Emeklilik Formülleri

EYT ÇIKINCA KİMLER HEMEN EMEKLİ OLACAK, EYT ÇIKARSA EMEKLİ OLUR MUYUM?

EYT'de yeni formüller üzerinde çalışılırken kademeli emeklilik sistemi öne çıktı. Erkeklerde 9 bin prim günü kadınlarda ise 7 bin 200 prim günü ile yaşa bakılmaksızın hemen emeklilik hakkı verilebileceği belirtiliyor. İlk işe giriş tarihi 1999 Eylül öncesi olanlara 3600 prim günü ve 15 yıl çalışma süresi ile kısmi emeklilik ve kademeli emekli maaşı gibi formüller üzerinde de çalışılacak. Bütçeye maliyete göre en avantajlı sistemin hayata geçirilmesi amaçlanacak.