Çalışma Bakanlığı'nın aklındaki plan 49 yaş! EYT ile emeklilik hazırlığı yapan kadın ve erkeklere 2000 2001 2002 sürprizi

Çalışma Bakanlığı EYT yasa tasarısı üzerinde sona gelirken bakanlığın hazırlamış olduğu ön çalışma dosyası için yeni kulis bilgileri gündeme taşındı. Kadınlarda ve erkeklerde yeni EYT'de yaş sınırı tartışmaları sürerken kadın ve erkeklere 2000, 2001 ve 2002 sürprizi geldi!
Çalışma Bakanlığı'nın aklındaki plan 49 yaş! EYT ile emeklilik hazırlığı yapan kadın ve erkeklere 2000 2001 2002 sürprizi

Çalışma Bakanlığı'nın aklındaki plan 49 yaş! EYT ile emeklilik hazırlığı yapan kadın ve erkeklere 2000 2001 2002 sürprizi... Milyonlarca kişinin erken emeklilik hayali kurmasına neden olan EYT yasası için yeni açıklamalar peş peşe gelmeye devam ederken Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisinde son dakika yapılan üçlü zirve sonrasında ilk kez EYT'de yeni yaş sınırı gündeme gelmişti. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan üçlü zirvede 2 bakanın anlaşamadığı ve yaş şartı nedeni ile uzlaşmaya varamadığı iddia edilmişti. Bir gün sonra yine Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde iki bakan bu sefer Cumhurbaşkanı Erdoğan ile üçlü zirve yapmış ancak toplantı sonrasında resmi açıklama yapılmamıştı. 

ÇALIŞMA BAKANLIĞININ PLANI EYT'DE YAŞ SINIRI İLE 49 YAŞ VE SONRASINI EMEKLİ ETMEK Mİ?

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan bugün yapılan son dakika açıklaması ile “EYT konusunda bizim çalışmamız henüz tamamlanmadı. Çalışmamız bitince açıklayacağız. Burada gizli bir şey yok. Mecliste anlattım; EYT ile ilgili sayılar her ay değişiyor. Haziran rakamları bir buçuk milyon demiştik. Şimdi 1 milyon 800 bin civarı oldu. Bu rakamlar da dahil bilinen verileri değerlendirip hesabımızı ona göre yapmamız lazım. Farklı iş yerlerinde çalışmış hizmet birleştirilmesi yapılmış ya da yapılmamış olanlar var" rakamın 1 milyon 800 bine yükseldiği belirtilmişti. 

Rakamın artması nedeniyle bakanlığın 49 yaş ve sonrasına koşulsuz şartsız EYT ile erken emeklilik, 49 yaş altına ise kademeli emeklilik formülü üzerinde çalışma yaptığı iddia edildi. 49 yaş altı EYT'liler örneğin emeklilik için yaş şartına 5 sene varsa 3 sene sonra emekli olacak. Yani bu kişilerin bekleme süreleri düşürülecek. 

DOĞUM BORÇLANMASI VE ASKERLİK BORÇLANMASI İLE İLK İŞE GİRİŞ TARİHİ 2000 - 2001 VE 2002 OLANLA DA EYT MÜJDESİ GELECEK Mİ?

EYT kapsamı ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişileri kapsarken ilk işe giriş tarihi 2000, 2001 ve 2002 olan kadın ve erkekler doğum yada askerlik borçlanması yaparak ilk işe giriş tarihlerini erkene çekebilecek. Bu kişiler yapacakları borçlanma ile EYT kapsamına girmeye hak kazanacaklar.