Çalışma Bakanlığı'nın yarın masaya sunacağı 2023 asgari ücret zam oranı basına sızdırıldı!

Yarın gerçekleştirilecek olan 1. asgari ücret tespit komisyonu öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan anket çalışması sonucu belirlenen asgari ücret teklifi basına sızdırıldı. Ocakta asgari ücret ne kadar olacak 2023 tahmini belli oldu.
Çalışma Bakanlığı'nın yarın masaya sunacağı 2023 asgari ücret zam oranı basına sızdırıldı!

Asgari ücretli çalışan milyonlarca kişinin yanı sıra maaşlarına bu zam üzerinden maaş zammı alacak çalışanlar, dul ve yetim maaşı alan kişiler ile emeklilik borçlanması yapacakların takip ettikleri asgari ücret zammı için ilk adım yarın atılıyor. Çalışma Bakanlığı'nın yarın masaya sunacağı 2023 asgari ücret zam oranı basına sızdırıldı! 

Hatırlanacağı üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 2023 asgari ücret zam pazarlığı öncesi bu sene 81 ilde anket çalışması yaptırılması kararlaştırılmıştı. Anket çalışması ile işçi ve işveren tarafının zam beklentisinde nabız tutulması amaçlanırken elde edilen verilere göre Ocak zammı için pazarlık yapılması bekleniyordu. Söz konusu rakam yarın gerçekleştirilecek olan birinci toplantı öncesi iddialara göre basına sızdırıldı. 

İŞÇİ SENDİKALARININ 2023 ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI TEKLİFİ VE ZAMLI MAAŞ BEKLENTİSİ KAÇ TL?

Milyonlarca çalışanın beklemiş olduğu 2023 asgari ücret maaşı için temaslar uzun süredir devam ederken ilk resmi temas için ise geri sayım başladı. İşçi sendikaları ile işveren sendikaları yarın ilk kez Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile bir araya gelecekler. Birinci toplantıda Çalışma Bakanlığı tarafından 81 ilde yapılan anket sonuçları masada ilk kez açıklanacak. 

Toplantı öncesinde son dakika açıklaması DİSK tarafından yapılmış ve işçi sendikası asgari ücret maaşının 2023 yılında en az 13 bin 200 TL olması talep edilmişti. İşçi sendikaları tarafından telaffuz edilen rakamların ardından gözler patronlara çevrilirken bakanlığın anket çalışmasında elde ettiği rakam basına sızdırıldı. 

Çalışma Bakanlığı'nın yarın masaya sunacağı 2023 asgari ücret zam oranı basına sızdırıldı!

OCAKTA ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK 2023?

Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan anket çalışmalarının verileri basına sızdırılırken söz konusu rakamın 8 bin TL olduğu iddia edildi. Ankara kulislerinde konuşulan iddialara göre asgari ücrete yüzde 40 oranında enflasyon ve patron zammı yapılırken bu oranın üzerine Cumhurbaşkanı jesti ve refah payı eklemesi ile oran yüzde 50 olarak belirlenecek. Asgari ücrete yüzde 40 oranında zam gelmesi durumunda Ocak maaşı 7 bin 700 liraya yükselirken yüzde 50 oranında zam gelmesi durumunda ise 8 bin 250 TL olacak.