Cennet Koyu Danıştay kararı hakkında Cengiz İnşaat açıklama yaptı: Bizi etkilemiyor!

Bodrum'un en değerli bölgeleri arasında yer alan ve Özelleştirme İdaresi tarafından satılan arazi Cengiz İnşaat tarafından satın alınmıştı. Cennet Koyu tartışmaları hakkında Cengiz İnşaat yeni açıklama yaptı.
Cennet Koyu Danıştay kararı hakkında Cengiz İnşaat açıklama yaptı: Bizi etkilemiyor!

Cengiz İnşaat hatırlanacağı üzere Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa sunulan Bodrum'da yer alan 678 bin metrekarelik arazi üzerine yeni yapacağı projeyi ilan etmişti. Cennet Koyu sınırları içerisinde yer alan arazi üzerine Cengiz İnşaat tarafından villa ve otelin yer alacağı karma konut projesi inşa edeceği açıklanmıştı. 

Proje için Cengiz İnşaat ile Bulgari firması arasında ikili anlaşma imzalanmıştı. Projenin kamuoyunda büyük yankı uyandırması ve Danıştay tarafından verilen iptal kararının tanınmadığı iddiaları üzerine Cengiz İnşaat açıklama yaptı. Haberi hazırlayan Sözcü Gazetesi'ne açıklama yapan Cengiz İnşaat Danıştay tarafından alınan özelleştirme kararının iptal edilmesinin kendilerini bağlamadığını iddia etti. 

BODRUM CENNET KOYU ÖZELLEŞTİRME KARARI İPTAL EDİLECEK Mİ?

Firmanın yapmış olduğu açıklamada "İhale işleminin iptali için Danıştay'da idari davalar açılmış ise de o dönemde taşınmazın tapudan devrini önleyecek bir yürütmenin durdurulması veya iptal kararı verilmemiş ve Bodrumbir A.Ş., ihale bedelini ödeyerek taşınmazın tapusunu devralmıştır. Bodrumbir A.Ş. daha sonra Şirketimiz Cengiz İnşaat San. ve Tic. A.Ş. tarafından devralınmış ve taşınmazın mülkiyeti bu şekilde Şirketimize intikal etmiştir.

Cennet Koyu Danıştay kararı hakkında Cengiz İnşaat açıklama yaptı: Bizi etkilemiyor!

Kamuoyunda son dönemde yer alan paylaşımların aksine şu anda bu konu hakkında Danıştay'da devam eden herhangi bir dava bulunmamaktadır. Özelleştirme ihalesinin iptaline ilişkin olarak taşınmazın Alıcı'ya devrinden çok sonra verilmiş olan Danıştay kararı, hukuken Şirketimizin parseldeki mülkiyet hakkını etkilememektedir" denilerek özelleştirme kararının halen geçerli olduğu savunuldu. 

Yapılan açıklamada Cennet Koyu ile ilgili yapılan resimli paylaşımlarda yer alan bölgenin projenin yapılacağı alan olmadığı vurgulandı.