Citibank kısa, orta, uzun vade ons altın fiyat tahminlerini değiştirdi!

Altın piyasasında fiyat beklentilerinde kısa ve orta vadede değişiklik olduğu açıklandı. Citibank tarafından yayınlanan yeni raporda ons altın için fiyat beklentileri değiştirildi. Ons altın ne zaman, ne kadar olacak?
Citibank kısa, orta, uzun vade ons altın fiyat tahminlerini değiştirdi!

Altın piyasasında hedeflenen yükselişlerin gerçekleşmesinin önüne adeta set çekiliyor. Belirli bir seviyeye kadar yükselen ons altın o seviyeyi aşamayarak yeniden geri dönüyor. Bir süredir benzer fiyatlamaların olması yatırımcıları kararsız bırakırken bunun nedenleri ve bundan sonraki beklentiler merak konusu oluyor.

FED BELİRSİZLİĞİ ETKİLİYOR

Altın fiyatlarındaki istikrarsız görüntünün ana nedeni tamamen FED belirsizliği oluyor. Gelecek hafta Çarşamba akşamı FED tarafından Haziran ayının faiz kararı açıklanacak. Ancak bu kararın ne olacağına dair oldukça tutarsız beklentiler piyasaları olumsuz etkiliyor. FED’in faiz artırımı patikasına son vermiş olabileceği de faiz artırımlarına devam edeceği de piyasalarda fiyatlanıyor. Bu durumda bir yükselen altın fiyatı çok geçmeden geriye düşüyor. Bu fiyatlama en azından FED’in faiz kararını açıklamasına kadar devam edecek.

CİTİBANK’TAN ALTIN RAPORU!

Altın fiyatlarının ne kadar olabileceğine dair dünyanın önce gelen finans kuruluşları raporlar yayınlamaya devam ediyorlar. Son olarak dünyaca ünlü banka Citibank tarafından böyle bir rapor yayınlandı. Citibank ons altın için hem kısa hem de orta vade fiyat tahminlerini açıkladı.

KISA, ORTA, UZUN VADE ALTIN FİYAT BEKLENTİLERİ!

Citibank’ın kısa vadeli ons altın fiyat beklentileri bir önceki rapora göre düşürüldü. Daha önce 3 ay için ons altın fiyat hedefi 2.100 dolar olarak ilan edilmişti. Bu hedef 1.915 dolar seviyesine geri çekildi. Şu anda ons altının 1.945 dolar olduğu göz önünde bulundurulduğunda dev banka altın fiyatlarında kısa vadede yeni düşüş hareketleri bekliyor.

Citibank orta vadeli ons altın fiyat tahminini de açıkladı. 3-6 aylık dönem için ons altında 2.000 dolar üzerine çıkılmasına dair bir beklenti ilan edildi. Ons altında bu beklentiye göre yıl sonuna kadar 2.000 doların üstü pek aşılamayacak.

Uzun vadeli ons altın fiyat beklentisine de raporunda yer veren Citibank 2024 yılının ilk yarısında ons altının 2.200 dolar seviyesine yükselebileceğini öngördü. Ayrıca yine dev bankanın raporuna göre ons altın 2024 yılının tamamında 2.000 doların üzerinde kalmayı başaracak.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle herhangi bir yatırım tavsiyesi verilmemiştir.