Çok değil 30 gün sonrasını tahmin etti! Selçuk Geçer 2023 Ocak sonunda dolar ne olur tahmini söyledi

Dolar kuru büyük bir hızla yükselmeye devam ederken 2022 yılında yaptığı dolar kuru tahminleri ile büyük yankı uyandıran Selçuk Geçer Ocak sonunda dolar kuru ne olur, tahmini kaç TL olacak sorusuna yanıt verdi.
Çok değil 30 gün sonrasını tahmin etti! Selçuk Geçer 2023 Ocak sonunda dolar ne olur tahmini söyledi

Tüm dünyayı etkisi altına alan enflasyon şoku büyük bir ekonomik kriz yaşanmasına neden olurken dünyadaki merkez bankaları sıkı para politikası uygulamasına geçiş yapmıştı. Özellikle de ABD Merkez Bankası FED tarafından yapılan faiz artırımları ile parasal sıkılaşma politikası dolar endeksinin yükselmesine neden olurken kur TL karşısında da yükselişe geçmişti. 

Diğer merkez bankalarının aksine Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB tarafından faiz artırımı yerine faiz indirimi yapılması TL'nin değer kaybını arttırmış, dolar kuru karşısında en çok değer kaybeden para birimlerinden biri de Türk Lirası olmuştu. Dolar kurunda yaşanan dalgalanma tüm yıl boyunca devam ederken gözler 2023 yılı beklentilerine çevrilmişti. 

SELÇUK GEÇER'DEN YENİ DOLAR KURU TAHMİNİ: 2023 DOLAR BEKLENTİSİ KAÇ TL?

Dolar kurunda yaşanan hareketlilik tüm sene boyunca etkisini hissettirirken gözler 2023 senesi beklentilerine çevrilmişti. Elinde doları olanlar kadar dolar borcu olanlar, dolar yatırımı yapmak için alımda kararsız kalan kişilerde 2023 dolar kuru tahminlerini araştırmaya başlamışlardı. Dolar kurunda yeni tahminler bir bir ortaya çıkmaya başladı. Dolar tahmini yapan isimlerden biri de ekonomist Selçuk Geçer oldu. 

Yıl boyunca yapmış olduğu yüksek tutarlı dolar kuru tahminleri ile adından yine çok söz ettiren Selçuk Geçer 2023 yılının Ocak ayında dolar kurunun kaç TL olacağını duyurdu. Selçuk Geçer yaptığı açıklamasında "Türkiye'de doları baskılamak için korkunç bir kaynak israf ediliyor, gerçek dolar kuru 24 TL seviyelerinde, bu baskının daha fazla sürdürülmesi ise mümkün değil. Dolar kuru, er ya da geç 2023 yılının ilk aylarında gerçek seviyesi olan 24 TL'ye gelecek" diyerek Ocak ayında 1 dolar 24 TL olacak tahmininde bulundu. 

DOLAR KURUNDA SON DURUM NE, BUGÜN 1 DOLAR KAÇ TL OLDU?

Yılın son gününde dolar kuru yine yükselişini sürdürürken dolar kuru 18.71 TL seviyesine ulaştı. Dolar kurunun yılı 19 TL altında seyrini sürdürmeye devam ederken gözler 1 Ocak 2023 tarihi itibari ile kurun seyrinde olacak.