Cumhurbaşkanı çözmeden gelmeyin demişti iki Bakan el sıkıştı asgari ücret ve EYT sorunu çözüldü

Milyonların kaderini çizecek ve 2023 yılındaki gelirlerini belirleyecek olan EYT yasası ile 2023 asgari ücret zammı konusunda yeni son dakika gelişmeleri yaşanırken Bakan Bilgin'den yeni açıklamalar geldi.
Cumhurbaşkanı çözmeden gelmeyin demişti iki Bakan el sıkıştı asgari ücret ve EYT sorunu çözüldü

Cumhurbaşkanı çözmeden gelmeyin demişti iki Bakan el sıkıştı asgari ücret ve EYT sorunu çözüldü... Bakan'dan son dakika asgari ücret ve EYT açıklaması geldi kulisler bir kere daha hareketlendi. Daha önce hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir araya gelmiş ve üçlü bir zirve yapılmıştı. 

Bu zirve sonrasında Nebati'nin hazırlanan EYT'ye bütçeye oluşturacağı yük nedeni ile itiraz ettiği ve kadınlarda 48 erkeklerde ise 50 yaş şartı istediği iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. Yapılan 3'lü zirvenin bir gün sonrasında bu sefer iki Bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bir kere daha Beştepe'ye çağrılmış ve kulis haberleri peş peşe gelmişti. 

EYT'DE YENİ YAŞ ŞARTI OLACAK MI, EYT YASASI İLE KİMLER HEMEN EMEKLİ OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı tüm açıklamalarda EYT çıktığı anda 1,5 milyon kişinin emekli olacağını dile getirmişti. Bu da EYT'de yaş sınırı olmaksızın ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişilerin 5 bin prim günü kadınlarda 20 yıl ve erkeklerde 25 yıl şartı ile emeklilik kapısının açılacağı şeklinde yorumlanmıştı. 

Son kulis bilgilerinde erkeklerde 50 yaş kadınlarda ise 48 yaş gündeme gelmişken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki bakanı "Bu sorunu kimseyi mağdur etmeden çözün ve çözmeden bana gelmeyin" mesajını verdiği iddia edilmişti. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklaması ile bir kere daha EYT ve asgari ücret müjdesi bekleyen kişileri heyecanlandırmıştı. 

EYT SON DAKİKA BUGÜN NE OLDU, ASGARİ ÜCRET KAÇ TL OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin  “Kıdem tazminatı meselesinde işverenlerin bir talebi oldu. Bunu da işverenlere kredi verilmesi şeklinde çözdük. Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati bu konuda açıklama yaptı. Hazırlıklar yapılıyor ve devlet işverenlere bu konuda kredi kolaylığı sağlayacak" diyerek Bakan Nebati ile anlaşma sağladıklarını belirtti.

Asgari ücrette de uzlaşma ile rakamı belirleyeceklerini belirten Bakan Bilgin asgari ücreti Salı günü açıklayacaklarını duyurdu. Zamlı maaş tutarının en düşük 8 bin TL en yüksek ise 8 bin 500 TL arasında olabileceği beklentisi bulunuyor. Asgari ücret açıklandığı anda uygulamalarımızdan bildirim atılacak olup takip etmek için;

Android uygulamamız için TIKLAYINIZ... 

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ...

Huawei uygulamamız için TIKLAYINIZ... 

Uygulamalarımızı indirerek asgari ücret ve EYT'de yaşanan son dakika gelişmeleri yanı sıra kredi haberleri, sosyal yardım ve TOKİ, emlak haberlerini takip edebilirsiniz...